Την ευχή η χρονιά που ήλθε να είναι καλύτερη από αυτή που έφυγε έστειλε μέσω του –Ε- ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας ο οποίος ανέφερε ότι ξεπεράστηκαν προβλήματα και η πορεία του ιδρύματος είναι καλή.
«Δύσκολη για όλους μας ήταν η χρονιά που έφυγε αν και το ΤΕΙ πήγε καλά. Εύχομαι το 2014 να πάει καλύτερα γιατί η παιδεία μας το αξίζει και γιατί πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας. Εμείς ως ΤΕΙ δώσαμε τις προϋποθέσεις για να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας και ειδικά για τα Τμήματα που εδρεύουν στη Ζάκυνθο να είναι ασφαλή. Βέβαια πρέπει να έχουμε την προσοχή μας να αντιμετωπίσουμε ότι προκύψει. Στο ΤΕΙ της Ζακύνθου έχουμε 2 ανεξάρτητα Τμήματα με ανεξάρτητα προγράμματα σπουδών, αλλά εμφανίζονται ως ένα με ξεχωριστές κατευθύνσεις. Τα παιδιά εξοικειώθηκαν με την αλλαγή, αισθάνονται ασφαλή και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Η ορκωμοσία που έγινε πρόσφατα ήταν η τρίτη στη σειρά και μακάρι να έχουμε πολλές τέτοιες ορκωμοσίες» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος.
Συνεργασίες
Αναφορικά με τη συνεργασία που έχει το ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ο κ. Δραγώνας δήλωσε ότι η διοίκηση επεδίωξε συνεργασίες τέτοιου είδους από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στο τιμόνι της Διοικούσας Επιτροπής και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. «Τώρα ξεκίνησε συνεργασία με την Πάντειο και με άλλα ιδρύματα του εξωτερικού. Η συνεργασία αφορά εκπαιδευτικά, ερευνητικά και άλλα προγράμματα. Σύντομα θα έχουμε εγγράφως τη συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο» συμπλήρωσε ο κ. Δραγώνας.
Θερινά σχολεία
Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ΤΕΙ πρέπει να συνυπολογίσουμε τα θερινά σχολεία, θέμα για το οποίο ο κ. Δραγώνας είπε: «Ο θεσμός των θερινών σχολείων πηγαίνει καλά και αυτό αφορά όχι μόνο τη Ζάκυνθο αλλά και τα άλλα νησιά του Ιονίου. Τα θερινά σχολεία μας δίνουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε με άλλα ιδρύματα και να υλοποιήσουμε ερευνητικά προγράμματα που θα ισχυροποιήσουν τα ιδρύματα αλλά και τα Τμήματα του ΤΕΙ στα νησιά μας. Τα δείγματα που δώσαμε δείχνουν ότι έχουμε πολλά να προσφέρουμε ακόμα και η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη. Το καλοκαίρι που μας πέρασε έγιναν στη Ζάκυνθο 4 θερινά σχολεία, με μεγάλη προσέλευση και αυστηρή επιλογή. Οι καθηγητές ήλθαν, δίδαξαν και έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις».
Οι καθηγητές
Για την επάρκεια καθηγητών ο κ. Δραγώνας είπε ότι έχει εφαρμοστεί μία μέθοδος με την παρουσία των πανεπιστημιακών υποτρόφων που δεν είναι ωρομίσθιοι αλλά εργάζονται σε μόνιμη βάση. «Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί οι καθηγητές βρίσκονται στο ίδρυμα, οι φοιτητές τους έχουν δίπλα τους και γίνεται και η έρευνα αλλά και η σωστή εκπαίδευση. Νομίζω πως ο θεσμός είναι πολύ πετυχημένος» κατέληξε ο Αντιπρόεδρος.