Ζάκυνθος

Γ. Δραγώνας: Επιδιώκουμε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

 

Προσπάθειες ώστε η διοργάνωση της ημερίδας που έγινε από το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα από την Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς σε συνεργασία σε τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης να καθιερωθεί σε ετήσια βάση θα γίνουν από τη διοικούσα επιτροπή του ιδρύματος, μετά την σημαντική επιτυχία που σημείωσε η εκδήλωση που έγινε πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη.

Στα αποτελέσματα της ημερίδας, αναφέρθηκε μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε- ο Αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Γιάννης Δραγώνας, ο οποίος μάλιστα παρευρέθηκε στην ημερίδα και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους της διοίκησης του ιδρύματος.

Ο ίδιος επεσήμανε πως εκδηλώσεις όπως αυτή που έγινε στην Κωνσταντινούπολη, καθιερώνουν το έργο που παράγεται στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ειδικότερα στην κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς στη Ζάκυνθο.

«Πρόκειται για την 1η ημερίδα που διοργανώνεται στην ιστορικής σημασίας για τον ελληνισμό Θεολογική Σχολή σχετικά με την έρευνα στην συντήρηση των πολύτιμων θησαυρών της ορθόδοξης παράδοσης. Σκοπός της ημερίδας, που είχε εξαιρετική επιτυχία, ήταν η παρουσίαση ως επί των πλείστων μελετών με έργα προερχόμενα από την Κωνσταντινούπολη ή γενικότερα την Τουρκία από καθηγητές, συντηρητές, φυσικούς, αρχαιομέτρες και αρχαιολόγους. Στην ημερίδα συμμετείχαν επιστήμονες ειδικοί στην συντήρηση κειμηλίων από το δυναμικό του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και ειδικά από την Κατεύθυνση της Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δραγώνας, συμπληρώνοντας πως η σπουδαιότητα τέτοιων εκδηλώσεων τονίστηκε και από την πλευρά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου κατά τη διάρκεια ομιλίας του μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας στον Πατριαρχικό Ναό στην Κωνσταντινούπολη, που έγινε μια ημέρα μετά την ημερίδα.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν οι ομιλητές της ημερίδας, τους οποίους στην συνέχεια υποδέχτηκε στην αίθουσα του θρόνου ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ο Αντιπρόεδρος της διοικούσας επιτροπής αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται ώστε η συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή να καθιερωθεί σε ετήσια βάση και να γίνουν ανάλογες ημερίδες στο μέλλον.

«Έγιναν πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις με το Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής Σεβασμιότατο Προύσης Ελπιδοφόρο, προκειμένου να υπάρξει συνέχεια της συνεργασίας με το ΤΕΙ και εμείς υποστηρίξαμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε πολλά και σε ερευνητικό επίπεδο αλλά και σε πρακτικό επίπεδο, αφού οι φοιτητές μας θα μπορούσαν να κάνουν την πρακτική τους στα κειμήλια της Σχολής» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.

 

Νέο πρόγραμμα σπουδών

 

Δεδομένου ότι πρόσφατα εξέπνευσε η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων από τους εν δυνάμει φοιτητές, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής αναφέρθηκε και σε γενικότερα ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της Κατεύθυνσης Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς του ΤΕΙ, κάνοντας γνωστό πως πρόσφατα ανανεώθηκε το Πρόγραμμα σπουδών προκειμένου να εξασφαλιστεί βιωσιμότητα στο Τμήμα.

«Φέτος πιστεύουμε πως θα έχουμε πολλούς φοιτητές. Ήδη φοιτούν 400 ενεργοί φοιτητές σε όλα τα εξάμηνα» ανέφερε ο κ. Δραγώνας συμπληρώνοντας πως το νέο Πρόγραμμα Σπουδών θα ανοίξει το δρόμο για την καθιέρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *