Ζάκυνθος

Γ. Γιαννούλης: Έχει τραυματιστεί η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας μίλησε στον –Ε- ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Γιαννούλης ο οποίος ζήτησε να είναι αναλογικά τα βάρη που θα σηκώσουν οι έλληνες πολίτες και όχι συνέχεια να πληρώνει ο λαός!

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος καθώς η χώρα βρίσκεται στην τροχιά της κρίσης. Έχει τραυματιστεί η αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος αλλά και η ηθική του και έχουμε οδηγηθεί σε κρίση. Οι πολιτικές έχουν πλήξεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Πρώτα πρέπει να αλλάξει αυτό το σκηνικό με την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και μετά να αρχίσουν να ζητάνε από τον κάθε έλληνα πολίτη» είπε ο κ. Γιαννούλης.

Αναφορικά με τις ευθύνες των πολιτών ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ σημείωσε: «Σύμφωνα με τη δική μου άποψη ο πολίτης δεν είναι άμοιρος ευθυνών γιατί κάνει τις επιλογές του και στέλνει άτομα στη Βουλή, δηλαδή έχει ευθύνη και πρέπει να αναλάβει τις υποχρεώσεις του. Ζούμε σε μια κοινωνία που έχει υποχρεώσεις και δικαιώματα αλλά είχαμε μάθει με τις αρπαχτές και αυτά πρέπει να σταματήσουν. Τα βάρη που θα σηκώσουν οι έλληνες πολίτες πρέπει να είναι αναλογικά και όχι μια ζωή να πληρώνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, η μικρομεσαία τάξη».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Γιαννούλης στο θέμα του δανεισμού της χώρας και στο γεγονός ότι τα χρήματα που πήραμε δεν πήγαν στην ανάπτυξη αλλά στην κατανάλωση. Συμπλήρωσε ότι τη μεγαλύτερη ευθύνη έχουν εκείνοι που διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα και το κατασπατάλησαν και αυτοί πρέπει να λογοδοτήσουν.

«Αν θέλετε να μιλήσουμε για το χρέος πρέπει να πούμε ότι το εσωτερικό χρέος της χώρας μας ξεκίνησε από συστάσεως του ελληνικού κράτους.  Βέβαια τα δανεικά δεν μας τα έδιναν για να μας βοηθήσουν οι φίλες χώρες αλλά ήθελαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση. Όμως δεν είχαμε και τους πολιτικούς άνδρες με το ανάστημα που χρειαζόταν» κατέληξε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *