Ζάκυνθος

Γρίφος η τύχη της βουλευτικής έδρας!

 

Οι εδώ και χρόνια αποκαλούμενοι ως “Γασπαροπασόκοι” από τη μία πλευρά και ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη πλευρά, φαίνεται πως θα καθορίσουν την τύχη της μονοεδρικής περιφέρειας Ζακύνθου, σύμφωνα με εκτιμήσεις πολλών παρατηρητών.

Η έκβαση της εκλογικής μάχης, ακόμα και τις ώρες που μιλάμε, αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο πολιτικό γρίφο των τελευταίων δεκαετιών.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα κλίνει τελικά ένας μεγάλος αριθμός αναποφασίστων  ψηφοφόρων που με οργή απορρίπτει τον αποκαλούμενο δικομματισμό και ουδείς επίσης μπορεί να προβλέψει προς τα που θα κλίνει ένα μέρος των ψηφοφόρων που φεύγει από το ΠΑΣΟΚ και αναζητά άλλη πολιτική στέγη.

Βέβαια στο Κίνημα αισιοδοξούν  ότι είναι τόσο μεγάλη η διαφορά ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. (περίπου 5000 ψηφοφόροι στη τελευταία εκλογική αναμέτρηση), που οι απώλειες δεν θα είναι αρκετές για να κλείσει η μεταξύ τους ψαλίδα. Ωστόσο στο στρατόπεδο της Ν.Δ. θεωρούν τον Γάσπαρο “μανούλα” στις κυκλωτικές κινήσεις και με πολλά χρωστούμενα από ψηφοφόρους που με διάφορους τρόπους είχε εξυπηρετήσει ως Νομάρχης.

Ηδη στον πρώην Νομάρχη χρεώνουν το πακέτο των “τυφλών”, το πακέτο των “εξελληνισμένων αλλοδαπών”, το πακέτο των “προστηματούχων” της πολεοδομίας και ορισμένες άλλες “μειονότητες”.

Για όλα αυτά υπάρχει βέβαια ο αντίλογος σύμφωνα με τον οποίο τα παραπάνω είναι …παραφουσκωμένες ιστορίες που δεν έχουν σχέση με την σημερινή πραγματικότητα.

Εκεί ωστόσο που το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει αντικειμενικό πρόβλημα είναι οι διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα στο χώρο των δημοσίων υπαλλήλων το φαινόμενο δείχνει να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Παρόλα αυτά υπάρχιε ακόμα ένα μεγάλο ποσοστό αναποφασίστων που εάν δεν προτιμήσει την αποχή θα αποτελέσει τον απόλυτο ρυθμιστικό παράγοντα της τελευταίας στιγμής.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *