Ζάκυνθος

Για 3η χρονιά δίνεται “Πράσινο κλειδί” σε ξενοδοχείο της Ζακύνθου

Για τρίτη χρονιά φέτος βραβεύτηκε με το «πράσινο κλειδί» το ξενοδοχείο CASTELLI στη Λιθακιά. Το “Greenkey” δόθηκε στην εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα λίγο πριν αρχίσει η φετινή τουριστική περίοδος και έτσι έδωσε μια νότα αισιοδοξίας μέσα στην αγωνία που προκαλεί η οικονομική κρίση.

Σε δηλώσεις που έκανε στον –Ε- η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Μαρία Λούγαρη ανέφερε ότι τα ξενοδοχεία που λειτουργούν με περιβαλλοντικές πρακτικές είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και σημείωσε ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε πρέπει να δώσουμε έμφαση στην ποιότητα γιατί αυτή μπορεί να μας σώσει!

«Είναι σημαντικό η προσπάθεια να είναι συνειδητοποιημένη, να υπάρχει αναγνώριση από τους πελάτες μας και να γίνεται ευρέως γνωστή η δουλειά που γίνεται. Έχει οικονομικό αποτέλεσμα και είναι μια ηθική ικανοποίηση. 100 επιχειρήσεις ανά χρόνο στη χώρα μας παίρνουν το πράσινο κλειδί. Αυτή είναι η 4η χρονιά που το πρόγραμμα τρέχει στην Ελλάδα και η 3η που εμείς παίρνουμε το κλειδί» είπε η κ. Λούγαρη και συμπλήρωσε: «Τα κριτήρια που αξιολογούνται γι’ αυτή τη διάκριση είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η περιβαλλοντική διαχείριση».

Ερωτηθείσα για τη χρονιά που διανύουμε τουριστικά η κ. Λούγαρη είπε ότι «οι κρατήσεις είναι πεσμένες. Βοηθά το ότι έχουμε δώσει πολύ χαμηλές τιμές. Ο καθένας σαν μονάδα δεν μπορεί να επηρεάσει αλλά χρειάζεται να προσφέρουμε και να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα καλύτερα. Μπορούμε να έχουμε χαμόγελο και όχι να έρχονται εδώ οι πελάτες και να γκρινιάζουμε για τα οικονομικά. Η ποιότητα μπορεί να μας σώσει! Να νοιώθουν καλοδεχούμενοι και το σεβασμό μας. Να βλέπουν ότι προσπαθούμε».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *