Quantcast

Γνώμες

Για τα αντιπλημμυρικά έργα και τις ευθύνες μας

Στην εκδήλωση που έγινε την περασμένη εβδομάδα με αφορμή την παρουσίαση του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ στην αίθουσα της Λέσχης «Ο Ζάκυνθος», ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου πρόταξε τα αντιπλημμυρικά έργα τα οποία χαρακτήρισε πολύ σημαντικά και είπε ότι είχαν χρόνια να καθαριστούν τα ποτάμια, τα χαντάκια και οι χείμαρροι.

Οι πρώτες εργασίες έγιναν από πέρυσι και ειδικά στην περιοχή των Αμπελοκήπων είναι γνωστό ότι οι μπουλντόζες μπήκαν μέσα στο ποτάμι για να το καθαρίσουν από τα καλάμια και τα σκουπίδια κι έκαναν καλή δουλειά.
Μόνο που εμείς θεωρούμε ότι σύσσωμη η αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να μεριμνά για τα έργα αυτής της κατηγορίας κάθε χρόνο.

Το νησί μας έχει θρηνήσει ανθρώπινες ζωές και ως εκ τούτου η ευαισθησία όλων πρέπει να είναι αυξημένη. Σε Δήμο και Περιφέρεια έχουν υποχρέωση να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη του κι εμείς δεν ξεχωρίζουμε τις ευθύνες καθώς όλες οι αρχές πρέπει να τηρούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους πολίτες.

Το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο δεν σημαίνει ότι οι υπηρεσίες πρέπει να πέσουν σε χειμερία νάρκη και ως εκ τούτου η προετοιμασία για τον καθαρισμό πρέπει να ξεκινήσει από το φθινόπωρο, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της κάλπης.

Α.Ξ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *