Ζάκυνθος

Για εκπτώσεις 4 φορές το χρόνο διαβουλεύεται ο Εμπορικός Σύλλογος

Εντός των επόμενων ημερών θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης για θεσμοθέτηση εκπτώσεων τέσσερις φορές το χρόνο και όχι δύο όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς ανακοίνωσε πρόσφατα πως για το θέμα θα ξεκινήσει διαβούλευση το προσεχές διάστημα, ενώ σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό θα επιτρέπονται οι εκπτώσεις από το πρώτο Σάββατο του Ιανουαρίου σε ό,τι αφορά στις χειμερινές εκπτώσεις και από το πρώτο Σάββατο Ιουλίου σε ό,τι αφορά στις θερινές. Η διάρκειά τους θα προσδιοριστεί μέσα από το διάλογο και θα κυμαίνονται μεταξύ 4 και 6 εβδομάδων. Επίσης, θα επιτρέπονται δύο ενδιάμεσα 10ήμερα εκπτώσεων το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου και το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ζακύνθου Λιλή Μπουζιάνου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε- για το συγκεκριμένο μέτρο, εξέφρασε πως δεν έχει νόημα την στιγμή που εκπτώσεις και προσφορές γίνονται στην πράξη σε όλα σχεδόν τα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, επεσήμανε πως εκφράζει μια προσωπική της άποψη, αφού το θέμα θα τεθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου τις επόμενες ημέρες, προκειμένου η πρόταση να υποβληθεί στην Συνομοσπονδία.

«Το μέτρο, δεν νομίζω πως θα προσφέρει κάτι παραπάνω, αφού όλοι ξέρουμε πως νόμιμα ή παράνομα, οι έμποροι κάνουν εκπτώσεις και προσφορές. Πλέον όμως οι εκπτώσεις έχουν χάσει το νόημά τους. Παλαιότερα γίνονταν για να μπορεί να αδειάζει το κατάστημα από το μοντέρνο εμπόρευμα, που είχε ‘στοκάρει’ και έμενε στις αποθήκες χωρίς να μπορεί να πουληθεί» σημείωσε η κ. Μπουζιάνου, τονίζοντας πως κάθε κατάστημα προσπαθεί με προσφορές και εκπτώσεις να προσελκύσει τους καταναλωτές.

«Το μόνο που θα άλλαζε είναι πως αυτό που γίνεται άτυπα θα γίνεται και επίσημα» σχολίασε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και συμπλήρωσε πως ακόμη και στην περίοδο των εκπτώσεων οι καταναλωτές ζητούν μεγαλύτερη μείωση τιμών στο ταμείο.

Για το μέτρο των αποδείξεων

Αναφορά από την Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου έγινε και στην εφαρμογή του μέτρου που προβλέπει την μη καταβολή αντιτίμου για προϊόντα και υπηρεσίες για τις οποίες δεν εκδόθηκε απόδειξη.

«Αν κάποιος έμπορος ή επαγγελματίας δεν εκδώσει απόδειξη είναι κλοπή προς το Κράτος. Αν όμως ο καταναλωτής ή πελάτης πάρει το εμπόρευμα και δεχτεί την υπηρεσία χωρίς να πληρώσει και αυτό είναι κλοπή» σημείωσε η κ. Μπουζιάνου, συμπληρώνοντας πως σε ότι αφορά τα εμπορικά καταστήματα, ελάχιστα είναι αυτά που δεν εκδίδουν αποδείξεις.

«Στα καταστήματα που εμπορεύονται προϊόντα στην πλειοψηφία τους εκδίδονται αποδείξεις. Είναι δυνατόν κάποιος που έχει υπαλλήλους να μην κόβει αποδείξεις; Αλλιώς θα βρεθούμε με πλεόνασμα και θα τα πληρώσουμε στην Εφορία» σχολίασε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και συμπλήρωσε πως το μέτρο δεν έχει νόημα, αφού το Κράτος θα μπορούσε να νομοθετήσει για πιο σοβαρά ζητήματα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *