Ζάκυνθος

Γενική Γραμματέας η Νίκη Μαλαφούρη και Αντιπρόεδρος ο Γ. Στασινόπουλος

Η εκλογή των μελών της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του φορέα και το αποτέλεσμα της κάλπης δεν επιφύλαξε εκπλήξεις σε ότι αφορά την κατανομή των θέσεων μεταξύ των συνδυασμών  του κ. Γαργαλέα και του κ. Στασινόπουλου.

Έτσι, στα πλαίσια της συνεργασίας που είχε ήδη ανακοινωθεί για την εκλογή του Προεδρείου μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών, στη θέση του Γενικού Γραμματέα εξελέγη η κ. Νίκη  Μαλαφούρη, στη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου ο κ.  Γιώργος Στασινόπουλος, στη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου ο κ. Αναστάσιος Τζίμης και στη θέση του Οικονομικού Επόπτη ο κ. Ανδρέας Κοτσώνης. Αυτό πάντως που προκάλεσε ενδιαφέρον στη χθεσινή διαδικασία, είναι πως για τη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου ήταν υποψήφια τρία άτομα από τον ίδιο συνδυασμό, τον συνδυασμό  «Νέοι Ορίζοντες», τους οποίους πρότεινε ο επικεφαλής  Γ. Στασινόπουλος. Πιο συγκεκριμένα προτάθηκαν εκτός από τον κ.  Αναστάσιο Τζίμη,  οι κ.κ. Χαράλαμπος Ξένος και τ κ. Νίκος Μποζίκης.Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως οι προτάσεις του κ. Γαργαλέα και του κ. Στασινόπουλου για τις θέσεις στο προεδρείο δεν στηρίχθηκαν από το σύνολο των εκλεγμένων μελών από τους δύο συνδυασμούς, δεν εξασφάλισαν δηλαδή 17 ψήφους. Το πιθανότερο σενάριο, καθώς η ψηφοφορία ήταν μυστική, είναι οι διαρροές να προέκυψαν από το συνδυασμό του κ. Στασινόπουλου. Εκτός από τους κ.κ. Πέτρο Λαζάρη και Μαρίνο Στουφή που επίσημα ανεξαρτητοποιήθηκαν, σημάδια έλλειψης συνοχής του συνδυασμού αποτυπώθηκαν και με τις τρεις ξεχωριστές υποψηφιότητες για τη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου.Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη της διοικούσας επιτροπής στις πρώτες τους δηλώσεις, υπογράμμισαν πως οι εκλογές τελείωσαν και από εδώ και πέρα θα πρέπει όλοι να στρωθούν στη δουλειά για το καλό του επιχειρηματικού κόσμου του νησιού.

Η διαδικασία

Η εκλογή των μελών της διοικούσας επιτροπής ήταν μυστική και έγινε μέσω κάλπης. Μέλη της εφορευτικής επιτροπής που ανέλαβαν τη διαδικασία των εκλογών ήταν ο Νίκος Τσίπηρας, η Σπυριδούλα Κορακιανίτη και ο Θοδωρής Πομώνης. Στην αρχή της διαδικασίας, πήραν τον λόγο οι επικεφαλής των συνδυασμών, προτείνοντας υποψηφίους για τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου, του Β΄ Αντιπροέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Οικονομικού Επόπτη.Ο κ. Γαργαλέας, πρότεινε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα την κ. Μαλαφούρη, ενώ για τις υπόλοιπες θέσεις ανακοίνωσε πως θα στηρίξει τις προτάσεις του κ. Στασινόπουλου.Ο κ. Στασινόπουλος πρότεινε  για Γενική Γραμματέα την κ. Μαλαφούρη, για Α΄Αντιπρόεδρο τον εαυτό του και για Β΄ Αντιπρόεδρο τους κ.κ. Μποζίκη, Τζίμη και Ξένο.Για τη θέση του Οικονομικού Επόπτη πρότεινε τον Ανδ. Κοτσώνη.Ο κ. Κώστας Καποδίστριας, πρότεινε για τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου τον εαυτό του και για τη θέση του Γενικό Γραμματέα τον κ. Γιάννη Αρκαδιανό από τον συνδυασμό του.Τέλος, ο κ. Μαρίνος Στουφής, που ανεξαρτητοποιήθηκε από τον συνδυασμό του κ. Στασινόπουλου, πρότεινε τον εαυτό του για τη θέση του Οικονομικού Επόπτη.Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν:Για τη θέση του Α΄ Αντιπροέδρου:Γ. Στασινόπουλος 14 ψήφοιΚ. Καποδίστριας 7 ψήφοι Για τη θέση του Β΄ Αντιπροέδρου Αν. Τζίμης 12 ψήφοιΧ. Ξένος 4 ψήφοιΝ. Μποζίκης 4 ψήφοιΆκυρο:1

Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα

Ν. Μαλαφούρη 13 ψήφοιΓ. Αρκαδιανός 8 ψήφοι

Για τη θέση του Οικονομικού Επόπτη Αν. Κοτσώνης 13 ψήφοιΓ. Αρκαδιανός 8 ψήφοι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *