Ζάκυνθος

Γενική απεργία σήμερα: Παραλύουν όλα!

Όλα σχεδόν τα σωματεία του νησιού έχουν δηλώσει συμμετοχή στην σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων.

Στις κινητοποιήσεις παίρνουν μέρος και οι εργαζόμενοι στα πλοία της γραμμής και ως εκ τούτου κανένα δρομολόγιο δεν θα γίνει σήμερα από τις 6 τα ξημερώματα μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης στην πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης.

Κλειστά αναμένονται και τα εμπορικά καταστήματα αφού ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου συμμετέχει στις κινητοποιήσεις.

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο κλπ.

Τα σωματεία των εργαζομένων ανακοίνωσαν τη διενέργεια συγκεντρώσεων που θα γίνουν στις 10.30 το πρωί. Η μία συγκέντρωση θα γίνει έξω από το Διοικητήριο  και η άλλη έξω από το παλιό κτίριο  του Εργατικού κέντρου.

Χθες το βράδυ έγινε συμβολική συγκέντρωση στην πλατεία από αντιπροσωπείες των σωματείων και κάψιμο του κέρβερου που συμβολίζει την τρόικα.

Η συγκέντρωση έγινε στα πλαίσια προετοιμασίας της σημερινής απεργίας και περιελάμβανε καθιστική διαμαρτυρία με κεριά, διαδήλωση στους δρόμους της πόλης, κέρασμα με ψωμί-τυρί-ελιές και κρασί αλλά και το κάψιμο του τρικέφαλου κέρβερου.

 

 Κλειστή επί τριήμερον η ΔΟΥ

Για ένα τριήμερο θα παραμείνει κλειστή η Εφορία καθώς σήμερα οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή έχει ξεχωριστή απεργία ο κλάδος.

Αυτές τις ημέρες η υπηρεσία στην ουσία θα υπολειτουργεί με όποιο προσωπικό δεν απεργήσει.

Στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το σωματείο κάνει γνωστό ότι ο εφοριακός κλάδος και οι φορολογικές υπηρεσίες υπήρξαν τα πρώτα στοχοποιημένα θύματα της κυβερνητικής επίθεσης και ότι στόχος ήταν η εκχώρηση υπηρεσιών αιχμής σε ιδιωτικές επιχειρήσεις

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *