Κοινωνία

ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ: Η απουσία που πονάει…

Ανακοινώθηκαν οι Γαλάζιες Σημαίες για Κεφαλονιά, Λευκάδα, Κέρκυρα, αλλά η Ζάκυνθος δεν είναι πουθενά.

Βέβαια αυτό ήταν αναμενόμενο μετά από αυτά που συνέβησαν πέρυσι, όταν το νησί μας για λόγους που όλοι γνωρίζουμε (και δεν θα επαναλάβουμε σήμερα για να μην στενοχωρηθούμε) πήρε πολλές Γαλάζιες Σημαίες, οι οποίες στην οποία αφαιρέθηκαν και κατέβηκαν από τις ακτές.

Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, αλλά τουλάχιστον ας φροντίσουμε τώρα να ετοιμαστούμε σωστά για το 2020. Η προεκλογική περίοδος δεν βοηθάει καθώς οι προτεραιότητες είναι άλλες, όμως εκτιμάμε ότι σε επίπεδο υπαλλήλων υπάρχει το ενδιαφέρον για να κινητοποιηθούμε.

Η προετοιμασία είναι η αρχή (η οποία είναι το ήμισυ του παντός) και μετά χρειάζεται να μην επαναπαυθούμε αλλά να είμαστε συνέχεια σε ετοιμότητα για την τήρηση των κριτηρίων… Τόσο δύσκολο είναι;

Απευθυνόμαστε στις αρχές και λέμε ότι είναι αδιανόητο το νησί με τις μοναδικές σε ομορφιά παραλίες να είναι εκτός της λίστας των Γαλάζιων Σημαιών. Είναι κρίμα κι άδικο…

Χθες λοιπόν ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών, μαρινών και σκαφών αειφόρου τουρισμού. Με 515 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, στο σύνολο των 47 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα κατείχε το 12% των συνολικών βραβεύσεων. Πρώτη στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 92 σημαίες, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.797 ακτές, 695 μαρίνες και 67 σκάφη αειφόρου τουρισμού σε όλο τον κόσμο.Η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», έλαβε χώρα χθες στην Ακτή της Βουλιαγμένης, παρουσία πολλών εκπροσώπων της πολιτείας και κλαδικών φορέων του Τουρισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *