Ζάκυνθος

Γίνονται ή δεν γίνονται κατατμήσεις έργων στο Δήμο Ζακυνθίων;

Δύο διαδοχικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δήμο Ζακύνθου, η πρώτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς αφορούσε το διαγωνισμό για την διοργάνωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Μετά την έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, ακολούθησε η δεύτερη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα την έγκριση μιας σειράς από πιστώσεις.

Οι πιστώσεις αυτές, στην πλειοψηφία τους αφορούσαν πληρωμές έργων της ΣΑΤΑ που είχαν συμβασιοποιηθεί  από το 2012 και εκκρεμούν αλλά και δαπάνες για συντηρήσεις, εξωραϊσμούς και προμήθειες.

Με αφορμή την έγκριση δαπανών για εξωραϊσμούς και αναπλάσεις, ο Δήμαρχος απάντησε στην κριτική που έχει δεχτεί η δημοτική αρχή για κατατμήσεις έργων, ενώ σχολίασε πως φέτος αναμένεται κατακόρυφη αύξηση της δαπάνης για τέλη ταχυδρομείου, αφού θα σταλούν περίπου 20.000 ειδοποιητήρια σε δημότες για πληρωμές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα ειδοποιητήρια θα αφορούν οφειλές για κλήσεις της δημοτικής αστυνομίας και τέλη παρεπιδημούνταν. Το ποσό που έχει δεσμευτεί από τον προϋπολογισμό του 2013, είναι 20.000 Ευρώ.

Για το ζήτημα της κατάτμησης έργων, ο Δήμαρχος σχολίασε:

«Έχει γίνει πολύς λόγος σχετικά με το σπάσιμο των έργων. Εγώ θέλω και προκαλώ, με την καλή έννοια, οποιονδήποτε ζακυνθινό, δημοτικό σύμβουλο, δημοσιογράφο ή πολίτη να μου πει ποιο έργο έχουμε σπάσει! Δεν έχει σπάσει, ούτε ένα έργο! Επειδή όμως, κάθε Πρόεδρος στο χωριό του θέλει να κάνει μια μικρή παρέμβαση, της τάξης των 500 Ευρώ, θέλει να κάνει κάποια παρέμβαση στο σχολείο ή σε ένα γεφύρι, προβλέψαμε σε κάθε χωριό μια δαπάνη για εξωραϊσμό. Διαχέεται προς τα έξω ότι σπάμε τα έργα, ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει!»

Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Δ. Βαρυπάτης, που ψήφισε παρών, σχολίασε πως χαρακτηριστικό παράδειγμα κατάτμησης έργων ήταν αυτό που αφορούσε την αεροφωτογράφηση των κτισμάτων για τον υπολογισμό των τετραγωνικών και ο Δήμαρχος απάντησε πως το έργο που ανέλαβε η εταιρεία αφορούσε πολλές διαφορετικές εργασίες, που πληρώθηκαν ξεχωριστά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *