Ζάκυνθος

Γέμισε πλούτο και χλιδή το φτωχό μας λιμάνι!

Ο Μέγας Ναπολέων είχε γράψει τον 18ο αιώνα ότι η Ζάκυνθος αξίζει γεωγραφικά και στρατιωτικά περισσότερο και από ολόκληρη την Ιταλία και για το λόγο αυτό την κατέστησε – επί γαλλοκρατίας – πρωτεύουσα του Νομού Αιγαίου!!!

Τότε τα νησιά του Ιονίου είχαν μεγάλη γεωστρατηγική σημασία επειδή ήταν απέναντι από της κτήσεις των Οθωμανών.

Αλλά και σήμερα παρά τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι λιμενικές υποδομές του νησιού μας σκάφη πολυτελή από όλο τον κόσμο σταματούν εδώ, σε μια εμφανή προσπάθεια να ζήσουν την μαγεία του πράσινου και του γαλάζιου που προσφέρουν οι ακτές μας, όταν βέβαια το επιτρέπουν ορισμένοι ασυνείδητοι που ρυπαίνουν, εκτός από τη ζωή τους, ..το περιβάλλον μας.

Μέχρι πρόσφατα μέναμε εντυπωσιασμένοι από τα σκάφη των Αράβων κροίσων που και αυτοί μαγεμένοι από τα μέρη μας μας επισκέπτονται πλέον κάθε καλοκαίρι. Τις τελευταίες ημέρες μπήκαν στο λιμάνι και δύο μοντέρνα και υπερπολυτελή σκάφη που, όπως μάθαμε, εκτός από τα ελικόπτερα φέρουν μαζί τους πολύ εξελιγμένα συστήματα ραντάρ ακόμα και αντιαεροπορικά όπλα. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η θαλαμηγός cloudbreak που βρισκόταν ελλιμενισμένη σε κεντρικό σημείο, και προσέλκυσε το ενδιαφέρον των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ο θαυμασμός για το όμορφο και πολυτελές σκάφος ήταν δικαιολογημένος και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο από την παρουσία του ελικοπτέρου που βρισκόταν σταθμευμένο στο ελικοδρόμιο, στο άνω μέρος του σκάφους.

Στη Στράτα Μαρίνα και κατά μήκος του λιμανιού αυτές τις ημέρες βρίσκονται πολλά κότερα διαφόρων μεγεθών και κάθε βράδυ δημιουργείται μία όμορφη εικόνα από το φωτισμό τους και το λίκνισμα που κάνουν πάνω στο θαλασσινό νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *