Ζάκυνθος

Γέμισε πλαστά χαρτονομίσματα ο Λαγανάς

Επεκτείνεται το φαινόμενο της διακίνησης πλαστών χαρτονομισμάτων στις τουριστικές περιοχές και οι συλλήψεις που έγιναν από τους άνδρες της ΟΠΚΕ προχθές στο Λαγανά δείχνουν ότι οι επαγγελματίες πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί στις καθημερινές συναλλαγές τους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αλλοδαποί διακινούν πλαστά χαρτονομίσματα των 20 και των 100 ευρώ και μάλιστα φροντίζουν να τα διαθέτουν αγοράζοντας τσιγάρα, ή άλλα είδη μικρής αξίας.

Η αστυνομία εστιάζει την προσοχή της στην πηγή που διακινεί τα πλαστά χαρτονομίσματα και μέχρι να εντοπιστεί θα πρέπει να επιδεικνύεται προσοχή από όλους για να μη πέσουν θύματα των αλλοδαπών που τα διακινούν.

Η έρευνα των ανδρών της ΟΠΚΕ, που οδήγησε στη σύλληψη δύο Πακιστανών, ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Το έργο των αστυνομικών συνεχίστηκε με παρακολούθηση και οι δύο άνδρες με τα πλαστά, ηλικίας 20 και 27 ετών, εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 25 Ιουλίου στον κεντρικό δρόμο του Λαγανά, έξω από ένα μπαρ.

Οι δύο Πακιστανοί είχαν πάνω τους 5 πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν κι άλλα 2 πλαστά χαρτονομίσματα σε αντίστοιχα καταστήματα που τα έδωσαν για να αγοράσουν διάφορα είδη. Οι Αστυνομικοί τους συνέλαβαν και σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα ενώ θα ακολουθήσει η εκδίκαση του αυτοφώρου. Οι δράστες κρατούνται καθώς βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και ακολούθως θα απελαθούν.

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι στο Λαγανά διακινούνται πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και η καταγγελία έφτασε στην Αστυνομία από επαγγελματίες που είχαν συναλλαγή με αλλοδαπούς και αναγνώρισαν τα πλαστά. Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- οι καταστηματάρχες έκαναν γνωστό ότι τα πλαστά των 100 ευρώ διακινούσαν τουρίστες από πρώην ανατολικό κράτος και μετά από όλα αυτά τα γεγονότα θα πρέπει να λάβουν όλοι τα μέτρα τους.

Τα καταστήματα που κάνουν συνέχεια συναλλαγές μπορούν να διαθέτουν το ειδικό μηχάνημα που ελέγχει τα χαρτονομίσματα για τη γνησιότητά τους για να αποφύγουν τις ζημιές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *