Ζάκυνθος

Γέμισαν και τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια τον Ιούλιο

 

Σημαντική αύξηση στις αφίξεις κατέγραψε ο κλάδος των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων κατά το μήνα Ιούλιο, ενώ έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις διακοπές στο νησί μας οι πρώτοι Έλληνες που κάθε χρόνο κάνουν τη διαφορά στην κίνηση της τοπικής αγοράς.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διονύσης Τσιώλης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι φέτος τα καταλύματα του κλάδου γέμισαν, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ μιλώντας στην εφημερίδα μας, υποστήριξε πως πολύ θετικά είναι τα μηνύματα με τις κρατήσεις και για την επόμενη τουριστική σεζόν.

Ειδικά φέτος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνέστησε μεγάλη προσοχή σε όσους νοικιάζουν πολυτελείς βίλες σε τουρίστες, σημειώνοντας πως θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί το σήμα του ΕΟΤ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος επιβολής βαρύτατων προστίμων που αγγίζουν τις 50.000 Ευρώ.

«Έχουμε προειδοποιήσει και ξανα- προειδοποιούμε τα μέλη μας πως θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά γιατί οι έλεγχοι μπορούν να γίνουν εύκολα και μέσω της προβολής που γίνεται στο ίντερνετ! Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ήδη κλιμάκιο στη Ζάκυνθο που ελέγχει για το σήμα του ΕΟΤ και οι έλεγχοι γίνονται στοχευόμενα σε συγκεκριμένα καταλύματα. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή καθώς κάποιος που νομίζει ότι θα γλιτώσει χρήματα από το σήμα, τα νόμιμα παραστατικά, κινδυνεύει να πληρώσει μεγάλο πρόστιμο!» ανέφερε ο κ. Τσιώλης.

Ειδικά για τους Έλληνες τουρίστες, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων σχολίασε πως υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον εξαιτίας και των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού, ενώ ιδιαίτερα αισιόδοξος φάνηκε και για την επόμενη τουριστική σεζόν, καθώς υπάρχουν πολλές κρατήσεις από τώρα.

«Όσο υπάρχει ηρεμία στην Χώρα θα δούμε τον τουρισμό να αυξάνεται. Μπορεί προς το παρόν η αύξηση αυτή να μην φαίνεται στα έσοδα αλλά σταδιακά πιστεύω πως θα καλυτερεύσουν τα πράγματα».

Τέλος, για το μείζον θέμα που αφορά την επιβολή του φόρου ακινήτων στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και καταλύματα, σημείωσε πως θα υπάρξει «σύγκρουση» με την Κυβέρνηση και να δεν υπάρξει ανάλογη ελάφρυνση με αυτή που υπάρχει για τα ξενοδοχεία, η Συνομοσπονδία Ιδιοκτητών θα κινηθεί δικαστικά και θα στραφεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *