Ελλάδα

“Βlack list” απολύσεων με Ε.Θ.Πάρκο και Κοινωφελή επιχείρηση Δήμου

Ανατριχίλα προκαλούν οι διαρροές στον αθηναϊκό τύπο για τον τρόπο με τον οποίο θα διωχθούν από δημόσιους οργανισμούς περίπου 15.000 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου.

Η πρώτη δεξαμενή για τις απολύσεις υπαλλήλων θα προκύψει από την λίστα που έχει καταρτίσει η κυβέρνηση με τα 252 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ).

Σύμφωνα με τον υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης  στο στόχαστρο  θα βρεθούν μέσω καταργήσεων ή συγχωνεύσεων 15.000 απολύσεις υπαλλήλων, εκ των οποίων οι 2.000 θα πραγματοποιηθούν άμεσα. Η εφημερίδα Ελευθεροτυπία αποκάλυψε στο φύλλο του Σαββάτου τη λίστα με τα νομικά πρόσωπα που διαθέτουν κατά κανόνα υπαλλήλους αορίστου χρόνου, αλλά και σημαντικό αριθμό συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου, οι οποίοι θα αναγκαστούν να οδηγηθούν στην έξοδο από το Δημόσιο με την καταβολή αποζημίωσης και, πιθανότατα, την παροχή πρόσθετων κινήτρων, όπως εξαγορά πλασματικών συντάξιμων χρόνων με ευνοϊκούς όρους.

Στη λίστα των 252 Νομικών προσώπων περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου και η Κοινωφελής επιχείρησης του Δήμου Ζακύνθου (ΚΕΔΗΖ)

Στο Πάρκο εργάζονται σήμερα περίπου 16 υπάλληλοι με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου εκ των οποίων άλλοι είναι ορισμένου χρόνου και άλλοι αορίστου χρόνου.

Στην ΚΕΔΗΖ  εργάζονται σήμερα 40 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου εκ των οποίων άλλοι είναι ορισμένου χρόνου και άλλοι αορίστου χρόνου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *