Ζάκυνθος

Β. Φλάμπουρας: Τα προϊόντα μας δεν καταναλώνονται στα εστιατόρια λόγω του all inclusive

Παρότι συνεχίζονται οι προσπάθειες για απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων που παράγει η Ζάκυνθος στις επιχειρήσεις του τουρισμού, τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά και ο σχεδιασμός που έγινε από πέρυσι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Έτσι πολλά από τα παραγόμενα είδη μένουν απούλητα και οι παραγωγοί εκτιμούν πως γι’ αυτό ευθύνεται το σύστημα  all inclusive που δουλεύουν τα ξενοδοχεία.

Για το θέμα μίλησε στον –Ε- ο Πρόεδρος της Λαϊκής Αγοράς Βασίλης Φλάμπουρας ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για την αρνητική εξέλιξη και σημείωσε πως οι τουρίστες μένουν μέσα στα ξενοδοχεία και δεν βγαίνουν έξω στα εστιατόρια για φαγητό.

«Ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο συζητήσεις με εκπροσώπους από τα μεγάλα ξενοδοχεία που δουλεύουν all inclusive. Είπαμε να αυξήσουμε την παραγωγή και έτσι να μειωθούν τα έξοδα της καλλιέργειας αλλά και να δίνουμε φθηνότερα προϊόντα. Συμφωνήσαμε να παραδίδουμε αγροτικά προϊόντα Β’ κατηγορίας και όχι Α. Βέβαια πρέπει να σας πω ότι ποιοτικά είναι το ίδιο προϊόν αλλά στην κατηγορία Β είναι πιο μικρό σε μέγεθος» ανέφερε ο κ. Φλάμπουρας.

Ο Πρόεδρος των παραγωγών της Λαϊκής Αγοράς έκανε γνωστό ότι τα εστιατόρια έχουν τοπικά προϊόντα στις κουζίνες τους και με αυτά παράγουν τα καθημερινά πιάτα.

«Τώρα έχει πολύ all inclusive και απορροφά τον κόσμο που δεν κυκλοφορεί έξω και έτσι οι ξενοδόχοι δεν παραγγέλλουν από εμάς. Οι εστιάτορες περιμένουν να δουλέψουν αλλά δεν έχουν κόσμο. Δεν βγαίνει κανείς μέσα από τα ξενοδοχεία, ούτε για το γύρο του νησιού δεν πηγαίνουν» είπε ο κ. Φλάμπουρας..

Ένα ακόμα στοιχείο που έκανε γνωστό είναι ότι μετά τις περσινές συμφωνίες υπάρχει μεγάλη παραγωγή προϊόντων που μένουν αδιάθετα. «Φέτος οι ξενοδόχοι δεν παίρνουν  τα είδη μας και έχουμε και υπερπαραγωγή» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.

Τέλος ο κ. Φλάμπουρας για μια ακόμα φορά αναφέρθηκε στην ποιότητα των προϊόντων που παράγει ο τόπος μας και είπε: «Η Ζάκυνθος λόγω του κλίματος έχει ποιοτικά προϊόντα αλλά η καλλιέργεια γίνεται με παραδοσιακό τρόπο και η παραγωγή δεν μπορεί να συναγωνιστεί αυτούς που έχουν μηχανήματα».

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *