Κοινωνία

Β’ Αντιπρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο εξελέγη ο Π. Καψαμπέλης

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4ΕΤΙΑ

Τη θέση του Β΄Αντιπροέδρου στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου Π. Καψαμπέλης που επανεξελέγη στο νέο διοικητικό συμβούλιο του πανελλαδικού φορέα το οποίο πρόσφατα συγκροτήθηκε σε σώμα.

Ο κ. Καψαμπέλης μίλησε στο ραδιόφωνο του –Ε- για την επικείμενη συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας πως ανεξάρτητα από το κόμμα που βρίσκεται στην Κυβέρνηση οι Ιατρικοί Σύλλογοι οφείλουν να πιέζουν για καλύτερες παροχές υγείας και για καλύτερες συνθήκες για τους γιατρούς.

Έθεσε το ζήτημα της ενίσχυσης με προσωπικό των Νοσοκομείων σε προτεραιότητα, κάνοντας ειδική αναφορά στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και τις ελλείψεις που αφορούν την ΜΕΘ αλλά και την Παιδιατρική Κλινική.

«Είναι ικανοποιητικό να με τιμούν με την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους οι συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα και αυτή τη φορά ήμουν 4ος σε σειρά ψήφων πανελλαδικά. Ο Πανελλαδικός Σύλλογος είναι σύμβουλος της Πολιτείας σε ζητήματα που αφορούν την υγεία και υπάρχει η δυνατότητα εισηγήσεων και παρεμβάσεων» ανέφερε ο κ. Καψαμπέλης , σημειώνοντας πως άσχετα με το αν η Κυβέρνηση είναι ιδεολογικά κοντά ή μακριά, υποχρέωση του Πανελλήνιου Συλλόγου είναι να διεκδικεί και να βρίσκεται σταθερά «απέναντι» από την εκάστοτε Κυβέρνηση.

«Θεωρώ πως αυτή η Κυβέρνηση θα τρέξει τα ζητήματα αλλά όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Τα προηγούμενα 4 χρόνια δυστυχής η Υγεία πήγε πίσω σε όλους τους τομείς και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Ζακύνθου. Οι διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών αλλά και των Νοσοκομείων πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους μια που ήταν οι πιο αποτυχημένες της τελευταίας 10ετίας. Από όσο γνωρίζω η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έχει ήδη υποβάλει την παραίτηση της, αλλά και για τη Ζάκυνθο θα πρέπει να υποβληθεί η παραίτηση της Διοικήτριας για ένα μείζονα λόγο: Τα προβλήματα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου πολλαπλασιάστηκαν» δήλωσε.

Η λειτουργία των ΜΕΘ θα τεθεί στην συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας

Ο κ. Καψαμπέλης ανέφερε πως η λειτουργία των ΜΕΘ αποτελεί προτεραιότητα στην συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και σημείωσε πως απαιτείται σωστή λειτουργία με προσωπικό, ιατρούς και νοσηλευτές αλλά και ενίσχυση όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου που ανήκει η ΜΕΘ.

Για παράδειγμα στη Ζάκυνθο μπορούν να υποστηριχθούν παθολογικά, χειρουργικά και πνευμονολογικά περιστατικά, αλλά όχι ένα περιστατικό νευροχειρουργικό, μια που δεν υπάρχει νευροχειρούργος.

«Θα ζητήσουμε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να λειτουργήσουν οι ΜΕΘ. Στη Ζάκυνθο χρειάζονται τουλάχιστον 4 γιατροί αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό εξειδικευμένο και όχι με εσωτερικές μετακινήσεις» δήλωσε.

Για την Παιδιατρική Κλινική σημείωσε πως οι ιδιώτες γιατροί συνεχίζουν να την υποστηρίζουν εδώ και 4 μήνες χωρίς αμοιβή αλλά θα πρέπει να βρεθεί λύση.

«Όλο αυτό το διάστημα η Υγειονομική Περιφέρεια δεν κατά- φερε ούτε την μετακίνηση ενός γιατρού για κάποιες εφημερίες το μήνα. Είχαμε μια Κλινική με 4 γιατρούς και σήμερα είναι στον αέρα» δήλωσε.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου τέλος έψεξε και την κατάσταση σε σχέση με τα απορρίμματα σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το νησί, ενώ αναρωτήθηκε σε ποια κατεύθυνση μπορούμε να ορίζουμε την τουριστική ανάπτυξη στον τόπο μας χωρίς υποδομές όπως αυτές που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *