Ζάκυνθος

Βραδινή φύλαξη ζητά ο Διευθυντής του ΣΕΚ

Την ανάγκη για νυχτερινή φύλαξη στο συγκρότημα που στεγάζει το επαγγελματικό λύκειο και τις σχολές στον Αγγερικό, επισημαίνει ο Διευθυντής του ΣΕΚ Ιωάννης Δρόσσος, με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό διάρρηξης και κλοπής που σημειώθηκε στο σχολικό συγκρότημα.

Λεία των διαρρηκτών, που μπήκαν μέσα στα εργαστήρια των σχολείων, ήταν χάλκινα υλικά και εξαρτήματα, που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο των ηλεκτρολόγων και η αξία τους εκτιμάται στις 4.000 με 5.000 Ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης, όταν οι καθηγητές και οι μαθητές έφτασαν στο σχολείο για την πραγματοποίηση των εξετάσεων, διαπίστωσαν πως το κτήριο των εργαστηρίων είχε παραβιαστεί! Θυμίζουμε πως τα εργαστήρια στεγάζονται από το 2006 στο κτήριο του Γυμναστηρίου, μετά τις ζημιές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου από τους σεισμούς.

Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν, οι δράστες επιχείρησαν αρχικά να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο, αλλά τους απέτρεψαν τα λουκέτα που είχαν τοποθετηθεί στην πόρτα. Προφανώς, καθώς δεν υπήρχε άλλο σημείο παραβίασης, κατάφεραν να μπουν από ένα παράθυρο, από το οποίο έκοψαν το προστατευτικό πλέγμα και αφαίρεσαν το τζάμι!

Το πρωί της Τετάρτης οι υπεύθυνοι του σχολείου κατέθεσαν μήνυση στην Αστυνομία και ελήφθησαν στοιχεία από την σήμανση.

Αυτό που πρέπει όμως να τονιστεί, είναι πως το συγκεκριμένο σχολείο δεν ήταν η πρώτη φορά που αποτέλεσε «στόχο» διαρρηκτών.

Το 2010, είχε σημειωθεί διάρρηξη στο εργαστήριο των μηχανολόγων, από το οποίο είχε κλαπεί εξοπλισμός μεγάλης αξίας, πολύτιμος για τα μαθήματα και την πρακτική των σπουδαστών! Μετά από αρκετό διάστημα, οι δράστες είχαν εντοπιστεί και είχε βρεθεί ένα μικρό μέρος των κλοπιμαίων.

Οι προϋπολογισμοί των σχολικών επιτροπών είναι περιορισμένοι και δυστυχώς ο εξοπλισμός που εκλάπη πάλι, είναι δύσκολο να αντικατασταθεί.

Ο Διευθυντής του ΣΕΚ, επεσήμανε πως δυστυχώς το σχολείο αποτελεί εύκολο στόχο και θύμισε την σωρεία των αιτημάτων που έχουν απευθύνει οι εκπρόσωποι του συγκροτήματος στις αρμόδιες  αρχές για την φύλαξη του σχολείου τις βραδινές ώρες.

«Στο συγκρότημα υπάρχουν 17 εργαστήρια με πολύτιμο εξοπλισμό!» τονίζει ο Διευθυντής και συμπληρώνει πως το σχολείο βρίσκεται σε μια σχετικά απομονωμένη περιοχή και όχι στην καρδιά της Πόλης.

Δυστυχώς όμως, στόχοι διαρρηκτών έχουν  γίνει και σχολεία μέσα στην Πόλη, με λεία κυρίως ηλεκτρονικούς υπολογιστές και διαδραστικούς πίνακες, ωστόσο το έλλειμμα που αφορά την 24ωρη φύλαξη παραμένει!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *