Ζάκυνθος

Βρέθηκε θαμένο το αρχείο των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου

Με μια σημαντική αποκάλυψη που ενδέχεται να επηρεάσει τις εξελίξεις, έγινε στο Εφετείο κακουργημάτων στην Πάτρα, η δίκη για την απόπειρα εμπρησμού στο ΞΕΝΙΑ με κατηγορουμένους τον πρώην Δήμαρχο Κων. Τσαγκαρόπουλο, τον ταμία του Δήμου Βασίλη Στεριώτη, τον ιδιοκτήτη ταχυμεταφορών Νίκο Κωνσταντάκο και έναν αλλοδαπό υπήκοο.

Λίγα λεπτά μετά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων και μαρτύρων κατατέθηκε στο δικαστήριο έγγραφο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ σύμφωνα με το οποίο προσήλθε αυτοβούλως μάρτυρας και παρέδωσε  στην υπηρεσία  επτά μεγάλες πλαστικές σακούλες  απορριμμάτων γεμάτες με έγγραφα και παραστατικά της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που αφορούν το τμήμα των εσόδων πριν από την επίμαχη περίοδο που έγινε η απόπειρα εμπρησμού στο πρώην δημαρχιακό κατάστημα.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αυτόκλητου μάρτυρα το υλικό αυτό βρέθηκε θαμμένο σε αγροτική περιοχή του Σκουληκάδου και πολλά από τα έγγραφα ήταν μισοκατεστραμμένα στις άκρες.

Ο αυτόκλητος μάρτυρας που φέρεται να είναι κάτοικος της περιοχής σύμφωνα με πληροφορίες από το δικαστήριο φέρεται να συνδέεται με συγγενική σχέση με τον εκ των κατηγορουμένων Βασίλειο Στεριώτη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει τον μάρτυρα να καταθέσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις για το πώς έφτασε να βρεθεί η άκρη του νήματος και να ξεθαφτεί το αρχείο με τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου.

 

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας εξετάστηκε επί μακρόν ο πρώτος μάρτυρας, ο δημοτικός αστυνομικός που το απόγευμα εκείνο της απόπειρας εμπρησμού, είδε κάποιο άτομο να πηδά από το μπαλκόνι του υπερυψωμένου ισογείου του ΞΕΝΙΑ, αφού πρώτα είχε επιχειρήσει να βάλει φωτιά ρίχνοντας εύφλεκτα υλικά στο γραφείο που βρίσκονταν οι υπολογιστές των οικονομικών υπηρεσιών.

Ο κατηγορούμενος, πρώην Δήμαρχος, από την πλευρά του ζήτησε επίσπευση της ανάκρισης μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον εντοπισμό του αρχείου των οικονομικών υπηρεσιών θεωρώντας πως όλα αυτά συνιστούν ελαφρυντικά για τον ίδιο.

Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι επιθεωρητές Αθανασία Κοψαλιά και Γεώργιος Μπέλλος με εντολή του Υπουργείου οικονομικών διενήργησαν διαχειριστικό έλεγχο στο Δήμο για την επίμαχη περίοδο 2002-2007 αλλά δεν βρήκαν στοιχεία καθώς έλειπαν τα βιβλία του ταμείου με τα έσοδα-έξοδα, οι συγκεντρωτικές καταστάσεις κλπ.

Για το λόγο αυτό η τότε αντιπολίτευση του Δήμου Ζακυνθίων ζήτησε και συνεχίζει να ζητά μέχρι και σήμερα τη διενέργεια οικονομικού διαχειριστικού ελέγχου και τη σύνταξη πορίσματος που να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ο κατάλογος των μαρτύρων που θα εξεταστούν είναι μεγάλος, εκτιμάται ότι περίπου 30 άτομα θα περάσουν την πόρτα του εφετείου για να καταθέσουν.

Η δίκη που άρχισε χθες στο Εφετείο της Πάτρας θα συνεχιστεί στις 18 Απριλίου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *