Τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν οι ξενοδόχοι του νησιού για την εικόνα που υπάρχει για το Μάιο μήνα καθώς οι κρατήσεις δείχνουν κάθε πτώση συγκριτικά με το 2018.
Μιλώντας στον –Ε- η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ζακυνθίων Βίκυ Βίτσου ανέφερε πως ο φετινός Μάιος έκανε βουτιά προς τα κάτω και αυτή τη στιγμή η μείωση φθάνει στο 40%. «Δεν θα έχουμε τα καλά αποτελέσματα της περσινής χρονιάς αλλά ο φετινός Μάιος μήνας είναι κακός και ίσως αυτό να οφείλεται στις ανταγωνίστριες χώρες της Μεσογείου» είπε η κ. Βίτσου.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στους θερμούς μήνες του καλοκαιριού αλλά είναι γεγονός ότι από τον Ιούνιο μέχρι και τις αρχές του Σεπτεμβρίου δεν μπορούμε να συγκρατήσουμε τα έξοδα όλου του έτους.
Η κ. Βίτσου για πολλοστή φορά σημείωσε πως πρέπει να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή και σοβαρότητα τις υποδομές μας γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο στον τουρισμό.
Αναφορικά με τις κίνηση τις ημέρες του Πάσχα οι πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν κρατήσεις στα ξενοδοχεία της πόλης και των περιχώρων.
Τα στοιχεία
Αύξηση των ταξιδιωτικών κρατήσεων του Πάσχα ανακοίνωσαν τα πανελλαδικά τουριστικά γραφεία
Aυξημένη κατά 15% περίπου παρουσιάζεται η κίνηση των Ελλήνων ταξιδιωτών κατά την περίοδο του Πάσχα, σε προορισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως προκύπτει από τις κρατήσεις στα ελληνικά τουριστικά γραφεία που ανήκουν σε Συνδέσμους-μέλη της FedHATTA και η σχετική πληροφορία έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα.
Δημοφιλέστεροι είναι και φέτος οι νησιωτικοί προορισμοί της Ελλάδας (Κέρκυρα, Κρήτη, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Πάτμος και Σύρος) καθώς και η Πελοπόννησος (Πόρτο Χέλι), το Μέτσοβο, τα Ιωάννινα και το Πήλιο, με έντονο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών να αποκτήσουν εμπειρίες από τοπικά ήθη και έθιμα της εορταστικής περιόδους.