Ελλάδα

Βολές κατά όσων αντέδρασαν στην συνεργασία με το ΤΕΙ από τον Σπ. Σπύρου!

Την ανάγκη συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων επεσήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Περιφερειάρχης Σπύρος Σπύρου, με αφορμή τις τελευταίες θετικές εξελίξεις για την τύχη του Τεχνολογικού Ιδρύματος της Περιφέρειας, που διασώζεται μέσα από το Σχέδιο Αθηνά.

Το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ο Περιφερειάρχης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Ναπολέοντα Μαραβέγια και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ υπογράμμισε πως οι φωνές που στέκονται εμπόδιο στην συνεργασία των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να αντιληφθούν την νέα πραγματικότητα και τις επιθυμίες των πολιτών της Επτανήσου..

«Η  διάσωση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Το Σχέδιο Αθηνά, ήταν αντικείμενο επεξεργασίας ειδικών με κριτήριο την επάρκεια του μόνιμου προσωπικού, αφού δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για καταβολή υπερωριών και για την πληρωμή εκτάκτων καθηγητών. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για την συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και θυμίζω πως εμείς ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια με την ιστορική συνάντηση που έγινε στην Κέρκυρα ανάμεσα στη διοικούσα επιτροπή του ΤΕΙ και τις Πρυτανικές Αρχές του Ιονίου Πανεπιστημίου» δήλωσε ο Περιφερειάρχης μιλώντας στον -Ε-, υπογραμμίζοντας πως σκοπός είναι η συνεργασία μεταξύ των ιδρυμάτων που θα κατοχυρώσει περισσότερο και την συνοχή της Περιφέρειας.

Ο κ. Σπύρου, σχολιάζοντας αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από την Κέρκυρα στην προοπτική ομοσπονδιοποίησης από πανεπιστημιακούς καθηγητές (με χαρακτηριστικότατο το παράδειγμα του κ. Ξανθουδάκη) ανέφερε πως ο κίνδυνος αυτή την περίοδο είναι κάποιοι να προβαίνουν σε ανεύθυνες συμπεριφορές οι οποίες θίγουν την κοινωνία και τον ίδιο το  θεσμό του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο μπορεί να βρίσκεται στην Κέρκυρα, αλλά ανήκει στον λαό και είναι κατάκτησή του. Ανήκει στον κόσμο και οφείλουν να το στηρίζουν και όχι να το υπονομεύουν. Νομίζω ότι η συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ θα προχωρήσει γιατί είναι δίκαιο αίτημα της κοινωνίας και τα τμήματα θα πρέπει να λειτουργήσουν υπέρ της Περιφέρειας, στο κομμάτι της γνώσης και της επιστήμης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπύρου, σημειώνοντας πως οι θεσμικοί εκπρόσωποι όλων των νησιών της Περιφέρειας συνέβαλαν στο σημερινό θετικό αποτέλεσμα.

«Δεν είναι ανάγκη να δούμε εξελίξεις από τη μια ημέρα στην άλλη. Το πλαίσιο θα πρέπει να το δημιουργήσουμε και θεσμικά αλλά και ουσιαστικά» τόνισε.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *