Ζάκυνθος

Βιβλιάρια τραπέζης σε πολύτεκνες οικογένειες μοίρασε η Μητρόπολη

Βιβλιάρια καταθέσεων σε τραπεζικούς λογαριασμούς με μια συμβολική οικονομική ενίσχυση διανεμήθηκαν χθες το πρωί από τον Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομο σε 16 οικογένειες πολυτέκνων του νησιού μας και η οικονομική αυτή ενίσχυση παρέχεται κάθε χρόνο ανήμερα της ονομαστικής εορτής του τ. Μητροπολίτη Ζακύνθου και νυν Μητροπολίτη Δωδώνης. Το οικονομικό αυτό βοήθημα παρέχεται σε οικογένειες που την τελευταία διετία απέκτησαν και τέταρτο παιδάκι.
Το πρωί της Τρίτης, στον Ιερό Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία παρουσία ιεραρχών και αρτοκλασία, την οποία παρακολούθησαν πολλές από τις πολύτεκνες οικογένειες του νησιού.

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολυτέκνων π. Χαράλαμπος, παίρνοντας το λόγο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του θεσμού της οικογένειας που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Σημείωσε πως η προσφορά των Πολυτέκνων είναι πολύτιμη και δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη, την στιγμή που η Χώρα μας χρειάζεται νέους πολίτες για να επιβιώσει αλλά και για να μεγαλουργήσει.

Ο π. Χαράλαμπος ευχαρίστησε την Μητρόπολη Ζακύνθου για την συνεχή προσφορά και στήριξή της στις οικογένειες πολυτέκνων, ενώ έκανε αναφορά και στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας που στα πλαίσια της δράσης «ΣΤΗΡΙΖΩ» συγκέντρωσε ρουχισμό για τις οικογένειες πολυτέκνων της Ζακύνθου.

Τα ρούχα αυτά θα διανεμηθούν στις οικογένειες σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εντός των ημερών.
Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος, παίρνοντας στην συνέχεια το λόγο, ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που παρευρέθηκαν στη Ζάκυνθο, με αφορμή την ονομαστική του εορτή.

Για την προσφορά των βιβλιαρίων, σημείωσε πως η συνδρομή της Εκκλησίας στους πολύτεκνους γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και το ευτύχημα είναι πως οι πολύτεκνες οικογένειες αυξάνονται κάθε χρόνο, ενώ αυξάνονται δυστυχώς και οι δυσκολίες για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που προκύπτουν.

Ο κ. Χρυσόστομος σχολίασε πως είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι μειώνονται και οι οικονομικές δυνατότητες της Μονής, η οποία σε αντίθεση με κάποιους άλλους ελέγχεται τακτικά από το ΣΔΟΕ και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

«Τα χρήματα που δίνουμε σε 16 οικογένειες δεν λύνουν τα προβλήματα, αλλά αποτελούν μια μικρή συνδρομή, δείγμα ότι τους σκεφτόμαστε και συμμεριζόμαστε τις δυσκολίες τους αυτή την εποχή» τόνισε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *