Ελλάδα

Βενιζέλος: Το 2015 η χώρα θα σταθεί στα πόδια της

Πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 6ης Μαΐου ώστε να αρθεί το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας, ζήτησε ο πρόεδρος του Κινήματος κατά την ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην Κοζάνη, προσθέτοντας ότι οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή δεν αρκούν και προειδοποιώντας ότι εάν στις επικείμενες εκλογές επιβεβαιωθεί η εικόνα των δημοσκοπήσεων, τότε η χώρα απειλείται με απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο.

Το ΠΑΣΟΚ, είπε, προτείνει έναν συγκεκριμένο δρόμο για υπέρβαση του Μνημονίου. Είμαστε στη μέση αυτού του δρόμου, πλησιάζουμε προς το τέλος και το 2015 η χώρα θα μπορέσει να ξανασταθεί στα πόδια της και να βγει από το Μνημόνιο.

Ο κ.Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων, δεν θα θιγούν χαμηλόμισθοι και μικροσυνταξιούχοι, δεν θα επιβληθούν νέοι φόροι και θα αφαιρεθούν σταδιακά έκτακτοι φόροι,όπως η εισφορά αλληλεγγύης και το ειδικό τέλος ακινήτων. «’Οποιος λέει κάτι παραπάνω από αυτά, εν γνώσει των οικονομικών δεδομένων και των αριθμών, παραπλανά τους Ελληνες πολίτες» υπογράμμισε.

Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών με όσα είπε-κατά την περιοδεία του στην ‘Ηπειρο- ότι υπέγραψε μόνο τη νέα δανεική σύμβαση και όχι το δεύτερο Μνημόνιο. «Δεν είναι δυνατόν να υπογράψεις μια δανειακή σύμβαση και όχι τους όρους της» παρατήρησε και τον κατηγόρησε ότι «είναι τραγικά εγκλωβισμένος στη ματαιοδοξία του για την πρωθυπουργία και την κυβερνητική αυτοδυναμία, είναι εκτός τόπου και χρόνου».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *