Ελλάδα

Βενιζέλος σε Κουβέλη: Να συζητήσουμε φιλικά για την κεντροαριστερά

Την προαναγγελθείσα από χθες επιστολή προς τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη, απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Η επιστολή έχει ως αντικείμενο την έναρξη διαλόγου μεταξύ των δύο κομμάτων για το μέλλον της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, εν όψει της πραγματοποίησης του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ότι: «Είμαι έτοιμος να τεθώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, εφόσον και εσύ θα ήθελες να τεθείς επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΗΜ.ΑΡ. Η επαφή των δύο κομμάτων σε επίπεδο αντιπροσωπειών δεν συνιστά διάλογο «κορυφής» γιατί ταυτόχρονα θέλουμε ανοικτό διάλογο και στο επίπεδο των κοινοβουλευτικών μας ομάδων και στο επίπεδο των οργανώσεών μας».

Στη επιστολή αναφέρεται στην εκτίμησή του ότι η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στον ίδιο πολιτικό χώρο με το ΠΑΣΟΚ και ότι από την κυβερνητική συνεργασία διεφάνει η σημασία του ρόλου που παίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου στο δρόμο για την εθνική ανάκαμψη. Ο κ. Βενιζέλος καταλήγει λέγοντας: «Η θετική σας απάντηση στην πρόσκληση μας αυτή, συνιστά από μόνη της ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα προσφέρει κίνητρο συμμετοχής και λόγο αισιοδοξίας σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας».

 

ΠΗΓΗ:protothema.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *