Ζάκυνθος

Βγαίνει απ’ τον “πάγο” για να χρηματοδοτηθεί από το πράσινο ταμείο η μελέτη ΣΧΟΟΑΠ Λαγανά

Την καθ’ ολοκληρία χρηματοδότηση της μελέτης ΣΧΟΟΑΠ Λαγανά από το πράσινο ταμείο ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κολύρης στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και ελήφθη απόφαση όπως προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ωστόσο πρέπει να αναφερθεί ότι η εν λόγω μελέτη έχει περάσει από σαράντα κύματα αφού το έργο εξαγγέλθηκε  την εποχή που Δήμαρχος Λαγανά ήταν ο Διονύσης Μαρούδας, συνεχίστηκε με δημοπράτηση όταν ανέλαβε ο επόμενος Δήμαρχος Διονύσης Κομιώτης, τώρα βρισκόμαστε στο δεύτερο χρόνο θητείας του Δημάρχου Στέλιου Μποζίκη και η υπόθεση δεν έχει προχωρήσει ούτε βήμα.

Τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον μελετητή, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι ο χρηματοδότης, είναι πολύ σοβαρά καθώς σχετίζονται με τη δυσαρμονία της γραμμής αιγιαλού με τη ρυμοτομική γραμμή του σχεδίου πόλης και την παρανομία που υπάρχει στην όλη διαδικασία.

Στην εισήγηση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Κολύρης είπε ότι το έργο ξεκίνησε το 2010 και ότι δίνεται η ευκαιρία να χρηματοδοτηθεί 100% από το πράσινο ταμείο. Ακόμα ανέφερε ότι το πρώτο στάδιο έχει ξεκινήσει με κάποια παρουσίαση που έγινε πριν από ένα χρόνο. Χαρακτήρισε χρήσιμη τη μελέτη για το Λαγανά επειδή υπάρχει αναρχία στην περιοχή και ζήτησε από τους συμβούλους να εγκρίνουν την πρόταση.

Απαντώντας σε ερώτηση Συμβούλων για το οικονομικό μέρος ο Αντιδήμαρχος είπε ότι το κόστος της μελέτης είναι 118 χιλιάδες ευρώ και ότι αφορά το τμήμα του Λαγανά και τα χωριά του πρώην Δήμου δηλαδή Κερί, Αγαλά, Παντοκτράτορα, Μουζάκι και Καλαμάκι.

Η πρόταση ενεκρίθη κατά πλειοψηφία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *