Ζάκυνθος

Βαυαροί ποδηλάτες γνώρισαν τις ομορφιές του νησιού

Με τον πλέον πρωτότυπο τρόπο θα διαφημιστεί το νησί μας στη βαυαρική αγορά, καθώς εικόνες από τις ομορφιές της Ζακύνθου, θα προβληθούν μέσα από την κρατική τηλεόραση με την μορφή ντοκιμαντέρ, που βασίζεται στην πορεία περίπου 220 ποδηλατών που έφτασαν χθες στη Ζάκυνθο και  περιηγήθηκαν σε διάφορα σημεία του νησιού.

Οι ποδηλάτες, που να σημειωθεί στην πλειοψηφία τους ήταν πάνω από 50 ετών, αποβιβάστηκαν από το κρουαζιερόπλοιο MSBERLIN το οποίο έδεσε νωρίς το πρωί στην προβλήτα του μώλου του Αγίου Νικολάου.

Στο λιμάνι, έτυχαν μιας θερμής υποδοχής από το Δήμο σε συνεργασία με επιχειρηματίες του νησιού, αφού πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες μας  με τα ποδήλατά τους, ξεκίνησαν τη διαδρομή τους στην ενδοχώρα, πραγματοποιώντας μια στάση στο χωριό Μαχαιράδο. Εκεί, παρακολούθησαν εκδηλώσεις με χορευτικά συγκροτήματα, παίρνοντας μια γεύση από την  τοπική παράδοση. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα περιελάμβανε μια στάση στην παραλία του Λαγανά για μπάνιο, ενώ η πορεία των ποδηλατών ολοκληρώθηκε το απόγευμα με την επιστροφή τους στην Πόλη και την επιβίβασή τους στο κρουαζιερόπλοιο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τους γερμανούς ποδηλάτες συνόδευσαν στην περιήγησή τους και συμπατριώτες μας, λάτρεις των ποδηλάτων ενώ αισθητή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας, του Λιμεναρχείου αλλά και της δημοτικής αρχής που φρόντισαν για την ασφαλή αποβίβασή και επιβίβασή τους.

Το υλικό που καταγράφηκε από τα συνεργεία της κρατικής τηλεόρασης θα προβληθεί το 2013, λίγο πριν τον εορτασμό του καθολικού Πάσχα.

Αξίζει να αναφέρουμε τέλος  πως η κρατική ραδιοτηλεόραση άθε χρόνο διοργανώνει κρουαζιέρα στη Ελλάδα, κατά την οποία όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μαζί τους το ποδήλατό τους. Τα κρουαζιερόπλοια προσεγγίζουν κάθε φορά 2-3 λιμάνια της ηπειρωτικής και της νησιωτικής Ελλάδας και από εκεί οι 400-500 συμμετέχοντες επισκέπτονται τα αξιοθέατα της γύρω περιοχής με τα ποδήλατά τους. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *