Ζάκυνθος

Βάρβαροι εμπρηστές έκαψαν το δασάκι στο Καλαμάκι: Τι άλλο θα κάψουν;

Οι καταστροφές των δασών του νησιού είναι πλέον ένας ατελείωτος κατάλογος καθώς χθες είχαμε δύο ακόμα περιστατικά που προκάλεσαν ανυπολόγιστη ζημιά. Πριν οι πυροσβέστες προλάβουν να κατεβούν από τα ορεινά όπου κάηκαν χιλιάδες στρέμματα, είχαμε τη φωτιά στο μικρό δάσος που βρίσκεται μέσα στο βιότοπο στο Καλαμάκι, δίπλα από το ξενοδοχείο ΖΑΝΤΕ BEACH και η οποία ήταν καθαρός εμπρησμός.

Η φωτιά λόγω του ισχυρού αέρα πήρε μεγάλες διαστάσεις μέσα σε λίγα λεπτά και το δάσος καταστράφηκε. Σημειωτέον πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από την απέναντι πλευρά του δρόμου αλλά λόγω των ανέμων έφτασε σε χρόνο ρεκόρ στο δάσος και το αποτέφρωσε.

Τα οχήματα και οι άνδρες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας κλήθηκαν μέσα σε σύντομο χρόνο να κατέβουν από τον Κοιλιωμένο καθώς εκτός από τη φωτιά στο Καλαμάκι είχαμε κι άλλη φωτιά στα Λαγκαδάκια.

Αμέτρητες είναι οι εστίες στις πυρκαγιές των εννέα τελευταίων ημερών που ξεκίνησαν την Κυριακή 19 Αυγούστου από τον Αγιο Λέοντα, τον Κοιλιωμένο, την Εξωχώρα και τις Βολίμες. Χθες επεκτάθηκαν στον κάμπο και στο μικρό δάσος του Καλαμακίου έχουν γίνει πολλές απόπειρες για να καεί. Η χθεσινή ήταν και η τελειωτική αφού η ζέστη και οι δυνατοί άνεμοι ήταν συνεργοί των εμπρηστών. Η φωτιά μπήκε το βράδυ που δεν υπήρχε περίπτωση να πετάξουν μέχρι εδώ πυροσβεστικά αεροσκάφη για να την σβήσουν.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν από αυτόπτες μάρτυρες, λίγο μετά τις πρώτες φλόγες ακούστηκαν εκρήξεις από γκαζάκια μέσα στην εστία της πυρκαγιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *