Ζάκυνθος

Αύξηση των παραβάσεων σε καταστήματα και θαλάσσια σκάφη βεβαιώνει το Λιμεναρχείο!

Σωρεία παραβάσεων που αφορούν την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα στην παραλιακή, την τήρηση της νομοθεσίας που διέπει  τα τουριστικά και άλλα σκάφη, την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας έχει ήδη βεβαιώσει το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, που από τις αρχές του Καλοκαιριού έχει εντατικοποιήσει τους ελέγχους στις περιοχές αρμοδιότητάς του σε όλο το νησί.

Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά στην εφημερίδα μας από τον Λιμενάρχη Νίκο Κοκκάλα, από την πρώτη Ιουνίου μέχρι και σήμερα έχουν βεβαιωθεί περίπου 270 παραβάσεις που αφορούν τραπεζοκαθίσματα και τουριστικά σκάφη και περίπου 165  παραβάσεις που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την παράνομη στάση και στάθμευση στην παραλιακή.

«Από τις αρχές του Καλοκαιριού έχουμε εντατικοποιήσει τους ελέγχους στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας. Για παράδειγμα οι έλεγχοι  αφορούν την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα χωρίς άδεια, ή με άδεια που αφορά μικρότερο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων, τις επιχειρήσεις που ασκούν υπαίθριο εμπόριο, περίπτερα που λειτουργούν χωρίς άδεια ή γίνεται υπέρβαση της άδειας που κατέχουν, μηχανές και αυτοκίνητα για την τήρηση του ΚΟΚ και κυρίως θαλάσσια σκάφη τουριστικά ή επαγγελματικά για τον τρόπο λειτουργίας τους» ανέφερε ο Λιμενάρχης κάνοντας λόγο για περίπου 70 με 80 περιστατικά που αφορούν παραβάσεις καταστημάτων ως προς την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων ενώ περίπου 200 παραβάσεις αφορούν θαλάσσια σκάφη.

Ο κ. Κοκκάλας, κάνοντας μια σύγκριση με το παρελθόν, σχολίασε πως φέτος παρατηρείται μια μειωμένη κίνηση και πέρα από τα συνήθη περιστατικά, παρατηρείται μια ένταση της παραβατικότητας, σε φαινόμενα όπως η μη έκδοση αποδείξεων, η παρέκκλιση από τις άδειες που διαθέτουν τα τουριστικά σκάφη για τον αριθμό των επιβατών που μεταφέρουν, για τα δρομολόγια που πραγματοποιούν, ακόμη και για την ένταση της μουσικής που μπορούν να παίζουν εν πλω.

 

Απαγόρευση της στάθμευσης στο λιμενοβραχίονα από την 1η Ιουλίου!

 

Κάνοντας ειδική αναφορά στις παραβάσεις  παράνομης στάσης και στάθμευσης που βεβαιώνονται το τελευταίο διάστημα, ο Λιμενάρχης θύμισε πως ισχύει το μέτρο της απαγόρευσης της στάθμευσης στο χώρο του τραπεζοειδούς και μάλιστα έχει τοποθετηθεί και η σχετική πινακίδα.

Η στάθμευση απαγορεύεται από 1η Ιουλίου μέχρι 31 Αυγούστου και δύο εβδομάδες πριν τεθεί το μέτρο σε εφαρμογή είχαν τοποθετηθεί ανακοινώσεις σε όλη την περιοχή του λιμανιού για την ενημέρωση του κοινού.

Ο κ. Κοκκάλας αναγνώρισε πως πολλοί ταξιδιώτες θέλουν να αφήσουν το αυτοκίνητό τους για να ταξιδέψουν με το πλοίο, ωστόσο επεσήμανε πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χώρο της μαρίνας.

«Δημιουργείται πρόβλημα με την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών όπως οι οδηγοί φορτηγών κτλ αλλά και με την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών. Αυτό που εξετάζουμε είναι να εφαρμοστεί το μέτρο μελλοντικά και όλο το χρόνο» τόνισε.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *