Ζάκυνθος

Αύξηση των επισκεπτών το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!

Σημαντικά αυξημένη σε σχέση  με πέρυσι ήταν η επιβατική κίνηση που κατέγραψε το Λιμεναρχείο Ζακύνθου το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και πολλοί ήταν εκείνοι που εκμεταλλεύτηκαν την αργία για σύντομες διακοπές στο νησί. Γεγονός ακόμη είναι πως φέτος το Τριήμερο συνέπεσε με το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, οπότε και καταγράφεται ένα πρώτο κύμα των τουριστών του Καλοκαιριού! Ωστόσο η διαφορά παραμένει αρκετά μεγάλη αν κάνει κάποιος την σύγκριση με παλαιότερες χρονιές, οπότε και η περίοδος αυτή αποτελούσε μια μοναδική ευκαιρία ολιγοήμερων διακοπών πολλών εργαζόμενων που εκμεταλλεύονταν την αργία.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, το δεδομένο αυτό έχει αλλάξει και αυτοί που έχουν την πολυτέλεια των διακοπών είναι όλο και λιγότεροι, ενώ το Τριήμερο ταξιδεύουν κατά κύριο λόγο στο νησί μας, Ζακυνθινοί που μένουν μόνιμα σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Σε ότι αφορά πάντως τη φετινή χρονιά, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δηλαδή από Παρασκευή 21 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 24 Ιουνίου, ταξίδεψαν από Ζάκυνθο για Κυλλήνη συνολικά 3.815 άτομα περισσότερα σε σχέση με το τριήμερο του 2012.΄

Αναλυτικότερα, από Κυλλήνη για Ζάκυνθο ταξίδεψαν 9.811 επιβάτες, 1.820 Ι.Χ και 373 λεωφορεία.

Το Τριήμερο του Αγίου Πνεύματος το 2012 και πιο συγκεκριμένα από Παρασκευή 1 Ιουνίου μέχρι και Δευτέρα 4 Ιουνίου, ταξίδεψαν από Κυλλήνη για Ζάκυνθο 5.996 επιβάτες, 851 Ι.Χ και 124 λεωφορεία.

Στην αύξηση των επισκεπτών, συνέβαλαν σε κάποιο βαθμό και οι εκδηλώσεις της Γκιόστρας που πραγματοποιήθηκαν από το Σωματείο Giostra Di Zante, υπό την αιγίδα του Δήμου και συγκέντρωσαν επισκέπτες από την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά και τα Κύθηρα ενώ η καθιέρωση του δρώμενου την συγκεκριμένη περίοδο, μπορεί να αποτελέσει σταδιακά πόλο έλξης για τουρίστες που θα θέλουν να βρεθούν στο νησί μας και να παρακολουθήσουν τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *