Ζάκυνθος

Αύξηση στην ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου – Κεφαλονιάς

 

Σημαντική αύξηση στον αριθμό των επιβατών που ταξιδεύουν από Ζάκυνθο προς Κεφαλονιά και αντίστροφα καταγράφεται το φετινό Καλοκαίρι και το γεγονός αυτό δημιουργεί προϋποθέσεις για την δρομολόγηση μεγαλύτερου πλοίου για την τουριστική περίοδο του 2014.

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε πως το διάστημα από 5 μέχρι 20 Αυγούστου, προγραμματίστηκε εκτάκτως  και τρίτο δρομολόγιο καθημερινά από το λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών προς την Πεσσάδα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατικού κοινού την περίοδο αιχμής.

Ο  ναυτικός πράκτορας Κώστας Χιώνης, το γραφείο του οποίου έχει αναλάβει τη δρομολόγηση του Ε/Γ – Ο/Γ ΒΑΣΟΣ Κ μίλησε στην εφημερίδα μας για την εικόνα που υπάρχει φέτος στην γραμμή, κάνοντας λόγο για μια αξιοσημείωτη αύξηση.

Θυμίζουμε πως τα δρομολόγια του πλοίου ξεκίνησαν στις 15 Μάη και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου, ενώ ο κ. Χιώνης απέκλεισε το ενδεχόμενο λειτουργίας της γραμμής όλο το χρόνο.

Αναφορά στη δωδεκάμηνη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Ζακύνθου με την Κεφαλονιά, έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης για το μεταφορικό ισοδύναμο, που έγινε στην προτελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Στην μελέτη που εκπονήθηκε για λογαριασμό της ΠΙΝ, σχετικά με τα μεταφορικά ισοδύναμα στις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στο Ιόνιο, εξετάζεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο ωστόσο ο κ. Χιώνης, ξεκαθάρισε πως αφενός το εγχείρημα είναι προς το παρόν ασύμφορο, αφετέρου οι λιμενικές εγκαταστάσεις σε Πεσσάδα και Άγιο Νικόλαο δεν είναι οι κατάλληλες.

«Η γραμμή φέτος πηγαίνει πολύ καλά και σε αυτό παίζει ρόλο το γεγονός ότι τα δρομολόγια ξεκίνησαν κανονικά και τα τουριστικά γραφεία είχαν ενημερωθεί. Αυτή την περίοδο μετακινούνται Έλληνες αλλά και γκρουπ με ξένους, που κάνουν ημερήσιες εκδρομές» δήλωσε ο κ. Χιώνης, συμπληρώνοντας πως φέτος καταγράφεται μεγάλη αύξηση από τις ανατολικές αγορές.

«Το επιβατικό κοινό εξυπηρετήθηκε απόλυτα, ενώ το διάστημα από τις 5 μέχρι τις 20 Αυγούστου προγραμματίσαμε και τρίτο δρομολόγιο, το οποίο θα επαναλάβουμε όποτε χρειαστεί» δήλωσε ακόμη ο κ. Χιώνης και προέτρεψε όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν, να κλείσουν εγκαίρως τα εισιτήριά τους.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *