Ελλάδα

Αύξηση κατά 40% στη ζήτηση πετρελαίου θέρμανσης

Σημαντική αύξηση στη ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης καταγράφουν οι πρατηριούχοι της Ζακύνθου, ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών Ζακύνθου Χάρης Μουζάκης, μιλώντας στην εφημερίδα μας, έκανε λόγο για μια αύξηση που αγγίζει το 40%  σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

«Η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης είναι σημαντικά αυξημένη σε σχέση με πέρυσι και καταλυτικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η μείωση της τιμής του. Η τιμή του πετρελαίου έπεσε σε διεθνές επίπέδο και τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα, αν η Κυβέρνηση δεν επιβάρυνε το πετρέλαιο με αυξημένους φόρους» τόνισε ο Πρόεδρος του Σωματείου Βενζινοπωλών, σημειώνοντας πως η μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θα αύξανε αυτομάτως και την ζήτηση από τους καταναλωτές.

Αναφερόμενος στην τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στη Ζάκυνθο ανέφερε πως κυμαίνεται από 0,86 μέχρι 0,88 ευρώ ανά λίτρο και συμπλήρωσε πως ο μεγαλύτερος αριθμός των νοικοκυριών στο νησί έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες προμήθειες για τον Χειμώνα.

Τέλος παρατήρησε πως ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, πολλά νοικοκυριά στα χωριά του νησιού έχουν στραφεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης όπως τα ενεργειακά τζάκια, οι σόμπες κτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *