Ζάκυνθος

Αύξηση εξωτερικού 0,9% και αύξηση εσωτερικού 6,6% για τον Αύγουστο στο Αεροδρόμιο

Τα στατιστικά των αφίξεων για το μήνα Αύγουστο στο αεροδρόμιο Ζακύνθου ανακοινώθηκαν από την Fraport, επιβεβαιώνοντας πως πράγματι υπήρξε αύξηση σε σχέση με πέρυσι, αν και οριακή. Οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν πριν από λίγες ημέρες στον Ερμή και βασίστηκαν στις εκτιμήσεις των τουριστικών παραγόντων έκαναν λόγο για ένα ποσοστό της τάξης του 2 με 3% και τα επίσημα στοιχεία που βασίζονται στα αριθμητικά δεδομένα των πτήσεων και των επιβατών τελικά αποτυπώνουν μια αύξηση της τάξης του 1,1%, που επιβεβαιώνει πως δεν είχαμε σημαντική άνοδο στις αφίξεις αλλά ούτε και απώλειες σε μια χρονιά όπου ο ανταγωνισμός από το Εσωτερικό και το Εξωτερικό ήταν μεγάλος.

Σε αριθμούς η αύξηση για το μήνα Αύγουστο «μεταφράζεται» σε 4.689 επιβάτες περισσότερους από πέρυσι στις πτήσεις εξωτερικού και 3.571 επιβάτες περισσότερους από πέρυσι στις πτήσεις εσωτερικού.

Αναλυτικότερα, κατά το μήνα Αύγουστο αποβιβάστηκαν 426.487 επιβάτες εκ των οποίων οι 18.069 από το Εσωτερικό και οι 408.418 από το Εξωτερικό.

(Ο αριθμός αφορά αφίξεις και αναχωρήσεις). Την πρωτοκαθεδρία στις αφίξεις από το Εξωτερικό διατηρεί η Μεγάλη Βρετανία με 79.399 αφίξεις και ακολουθεί η Πολωνία με 26.382 και η Ιταλία με 24.272 αφίξεις επιβατών.

ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *