Ζάκυνθος

Αύξηση αφίξεων που αγγίζει το 30% σε σχέση με πέρυσι για το μήνα Μάη

Αύξηση που πλησιάζει το 30% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, καταγράφεται στις πτήσεις  από το Εξωτερικό κατά το μήνα Μάη, σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το δεδομένο αυτό, επιβεβαιώνει την αισιοδοξία που υπήρχε όλο το προηγούμενο διάστημα για τη φετινή σεζόν.

Οι πτήσεις κυρίως από την Ρωσία, που πολλαπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η αύξηση που καταγράφηκε  σε παραδοσιακές  τουριστικές αγορές όπως αυτή της Μεγάλης Βρετανίας, δημιούργησαν από τα μέσα της Άνοιξης νέα δεδομένα και μια δυναμική, που έφερε τελικά θετικά αποτελέσματα.

Αυτό όμως που επισημαίνουν, αρκετοί επαγγελματίες του τουρισμού, κυρίως ιδιοκτήτες μπαρ, εστιατορίων αλλά και εμπορικών καταστημάτων είναι πως υπάρχουν μεν τουρίστες στο νησί μας, αλλά ελάχιστοι από αυτούς ψωνίζουν στα εμπορικά καταστήματα ή επισκέπτονται τα μπαρ και τα εστιατόρια.

Πολλοί επιχειρηματίες, αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στην αύξηση των πακέτων all inclusive, τα οποία φαίνεται να είναι πρώτα σε …ζήτηση για τους τουρίστες του Εξωτερικού και στη Ζάκυνθο.

 

Οι Ξενοδόχοι

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πλάνου Τάκης Μαμφρέδας, μιλώντας στην εφημερίδα μας  χαρακτήρισε την αύξηση αναμενόμενη και σχολίασε πως το κλίμα άρχισε να αλλάζει.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, πολλά ξενοδοχεία έχουν ήδη «κλείσει» όλα τους τα δωμάτια για τους μήνες του Καλοκαιριού, δηλαδή τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ οι εκπρόσωποι των τουρ οπερέιτορς του Εξωτερικού, έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαπραγμάτευση για τα νέα συμβόλαια, επιδιώκοντας να «προλάβουν» όλα τα καλά καταλύματα.

«Η αύξηση θεώρησαν πως θα φτάσουμε στα επίπεδα που υπήρχαν πριν από 5 ή 6 χρόνια! Αυτό ακόμη δεν το έχουμε δει!» σχολίασε ο κ. Μαμφρέδας, σχολιάζοντας πως τα all inclusive αποτελούν την πρώτη ζήτηση και αυτό είναι μια πραγματικότητα που κανείς δεν μπορεί να αγνοεί.

Σύμφωνα με τον κ. Μαφρέδα, σημαντική αύξηση καταγράφεται από την Ρωσία, τη Βρετανία αλλά και την Ολλανδία, αλλά παραμένει άγνωστο τι μέλει γενέσθαι με τους Έλληνες τουρίστες. Επισημαίνει δε, πως νέα δεδομένα δημιουργεί και η έναρξη δρομολογίων από την αεροπορική εταιρεία Ryan Air, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη οι πολύ χαμηλές τιμές των καταλυμάτων που διαθέτουν στις εταιρείες οι ντόπιοι επιχειρηματίες.

 

Τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια

Για αύξηση της ζήτησης των πακέτων all inclusive, κάνει λόγο και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Διονύσης Τσιώλης και μιλώντας πρόσφατα στο ραδιόφωνο του –Ε- σημείωσε πως η «τάση»  αυτή θα αποτραπεί μόνο με την αύξηση των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους που δραστηριοποιούνται στο νησί μας.

«Ο Μάης πήγε πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι! Υπάρχει όμως το all inclusive, που έχει αυξηθεί όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπου αρχίζουν και υπάρχουν αντιδράσεις» σχολίασε ο κ. Τσιώλης, συμπληρώνοντας πως στη Ζάκυνθο, αυτού του είδους τα πακέτα υποστηρίζονται από πολύ λίγα καταλύματα και έτσι δε θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

«Οι ζακυνθινοί επιχειρηματίες όλων των κλάδων θα πρέπει να συντονιστούν για να έρθουν περισσότερες αεροπορικές εταιρείες στο νησί μας. Έτσι θα υπάρχει ανταγωνισμός και χαμηλότερα εισιτήρια από αυτά που προσφέρονται τώρα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, ασκώντας κριτική στο Επιμελητήριο, για την απόφασή του να μείνει εκτός Οργανισμού Τουρισμού.

«Δυστυχώς βλέπουμε  το δέντρο και χάνουμε το δάσος! Το Επιμελητήριο δεν εκπροσωπεί μόνο τους λογιστές και τους φουρνάρηδες αλλά και τους επιχειρηματίες του τουρισμού, που θα έπρεπε να έχουν το πρώτο λόγο! Θα έπρεπε να συμμετέχουν ενεργά στην τουριστική προβολή, αλλιώς θα τα χάσουμε όλα» σχολίασε.

 

Οι έμποροι

Για τουρίστες που κυκλοφορούν αλλά δε ψωνίζουν, έκανε λόγο η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λ. Μπουζιάνου.

«Αυτό που γίνεται με τα ξενοδοχεία είναι άσχημο! Τους έχουν κλεισμένους μέσα και το ποσοστό δεν είναι μικρό. Δεν ξέρω ποιος κερδίζει από αυτό! Υποκύπτουμε για να δώσουμε τα δωμάτια όσο όσο, αλλά τελικά θα χάσει όλο το νησί» σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *