Ζάκυνθος

“Αυτοψία” του Αντιδημάρχου μαζί με την Αστυνομία στο Λαγανά

Το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στις τουριστικές περιοχές και αφορά την παράνομη πώληση φρουτοσαλατών, παραδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Λαγανά και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμό Παναγιώτης Κολύρης και σε δημόσιες δηλώσεις του αναφέρθηκε στην αυτοψία που είχε την ευκαιρία ο ίδιος να κάνει στο Λαγανά τις προηγούμενες ημέρες.

Ο έλεγχος έγινε μαζί με άνδρες της Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας και παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκαν αρκετοί να πωλούν φρουτοσαλάτες, μόλις είδαν τους εκπροσώπους των αρχών, τράπηκαν σε φυγή και δεν μπόρεσαν να συλληφθούν.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού, έκανε λόγο για μια πολύ άσχημη κατάσταση που δυσφημίζει το νησί μας και ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία, ενώ ανέφερε πως δυστυχώς υπάρχουν συμπατριώτες μας που είτε  αποκρύπτουν ή είτε και   υιοθετούν τέτοιες πρακτικές.

Θυμίζουμε πως η κατάσταση στις τουριστικές περιοχές γίνεται πολλές φορές έκρυθμη, αφού οι ίδιοι οι επαγγελματίες ήλθαν ακόμη  στα «χέρια» με τους παράνομους πωλητές.

«Υπάρχει μια διάκριση ανάμεσα στο Δήμο που αποφασίζει τους Κανονισμούς και την εφαρμογή τους! Ο Δήμος δεν μπορεί να τρέχει για να εφαρμόζει την Κανονιστική, αφού υπάρχουν τα όργανα της Πολιτείας, δηλαδή η Αστυνομία, η Δημοτική Αστυνομία, οι διάφορες υπηρεσίες της Περιφέρειας που κάνουν ελέγχους και επιβάλουν τιμές. Παρόλα αυτά, εκπροσωπώντας το Δήμο λυπάμαι πολύ για την κατάσταση που επικρατεί και συνεχίζω να ισχυρίζομαι πως αν η κοινωνία δεν αποβάλει αυτές τις κακές συνήθειες δεν μπορεί να αλλάξει κάτι» ανέφερε ο κ. Κολύρης συμπληρώνοντας πως τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην παραλία του Λαγανά και διαπίστωσε με τα ίδια του τα μάτια το φαινόμενο.

«Η ίδια η τοπική κοινωνία πρέπει να εντοπίσει από πού προέρχονται αυτές οι σαλάτες, οι οποίες μπορούν να στοιχίσουν εκατομμύρια για το Λαγανά! Τι θα γίνει αν κάποιος πάθει δυσεντερίτιδα ή κάποια πιο σοβαρή ασθένεια από τις φρουτοσαλάτες; Τι φήμη θα σχηματιστεί για τον Λαγανά;» αναρωτήθηκε ο κ. Κολύρης, υπογραμμίζοντας πως παρά τους ελέγχους δεν υποβλήθηκαν πρόστιμα, αφού οι πωλητές  εξαφανίστηκαν μόλις είδαν την Αστυνομία!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *