Κοινωνία

Αυτοψία εντός των ημερών για την επισκευή του λιμανιού από τους σεισμούς

Ενημέρωση για τα έργα αποκατάστασης του λιμένα έγινε στην συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής λαμβάνοντας υπόψη πως απαιτείται αρκετός χρόνος αρχικά για τις μελέτες και στην συνέχεια για την ολοκλήρωση των εργασιών και το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι αρκετά δύσκολο, αφού ένα μεγάλο μέρος του λιμανιού είναι «παροπλισμένο»..

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Άκης Ζήβας ενημέρωσε τα μέλη της Επιτροπής για την επικοινωνία που είχε από το αρμόδιο Υπουργείο και την πληροφορίες πως τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο του μελετητικού γραφείου που έχει αναλάβει την σύνταξη των μελετών, θα βρίσκεται στο νησί μας για αυτοψία.

Θυμίζουμε πως η μελέτη αλλά και η κατασκευή του έργου «Οριστική επισκευή και αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 26ης Οκτωβρίου 2018 στο λιμένα Ζακύνθου» να γίνουν με Φορέα υλοποίησης το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ειδικότερα ως Προϊσταμένη Αρχή η Διεύθυνση Λιμενικών Υποδομών. Ως Διευθύνουσα Υπηρεσία για τις μελέτες ορίστηκε το τμήμα Μελετών και Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών, ενώ για το έργο η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο χρόνος τρέχει χωρίς να υπάρχουν περιθώρια καθυστερήσεων και η ταλαιπωρία που ούτως η άλλως θα βιώσουν φέτος οι χρήστες του λιμανιού, δε θα πρέπει να είναι μακροχρόνια.

Δημοπρατείται η Παιδική Χαρά Α. Λαδικού

Στην ίδια συνεδρίαση, η Λιμενική Επιτροπή ενέκρινε τους όρους διακήρυξης για την επισκευή και αντικατάσταση οργάνων στην Παιδική Χαρά του Α. Λαδικού και αφού η σχετική απόφαση πάρει το πράσινο φως από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων , θα δημοσιευτεί για την επιλογή του αναδόχου. Το Λιμενικό Ταμείο έχει εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο τεχνικό πρόγραμμα του 2019 με την ελπίδα να ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *