Ζάκυνθος

Αυξημένη κατά 10% η κίνηση εντός του νησιού με τα λεωφορεία

 

Την προτίμησή τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς δείχνουν πολλοί από τους αλλοδαπούς τουρίστες που έρχονται στο νησί μας αφού στις επιλογές τους είναι το ΚΤΕΛ τα δρομολόγια του οποίου χρησιμοποιούν για να κάνουν τις βόλτες τους σε διάφορα σημεία. Το ΚΤΕΛ καταγράφει αύξηση στην κίνηση εντός του νησιού που φθάνει στο 10% και σύμφωνα με όσα δήλωσε στον –Ε- ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Ηλίας Μαλλιάς οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για τα δρομολόγια από το διαδίκτυο και τα ενημερωτικά φυλλάδια που υπάρχουν στα ξενοδοχεία και στα γραφεία του φορέα.

«Η κίνηση μέσα στο νησί, δηλαδή προς την πόλη και τις παραλίες, είναι αυξημένη κατά 10%, παρά το γεγονός ότι στο αεροδρόμιο η αύξηση είναι μεγαλύτερη. Ο κόσμος μετακινείται από το Αργάσι, το Καλαμάκι, το Λαγανά, το Τσιλιβή και λιγότερο από τις Αλυκές. Υπάρχει κίνηση και από το Βασιλικό. Εμείς έχουμε εντάξει δρομολόγια από τις αρχές Ιουνίου και ο τουρίστας μπορεί να διαλέξει ότι του αρέσει. Στις παραλίες γίνονται δρομολόγια ανά μία ώρα και μέχρι τις 8.30 το βράδυ. Το τελευταίο διάστημα βάλαμε ένα επιπλέον δρομολόγιο στις 10 το βράδυ. Η πληρότητα είναι ικανοποιητική, ειδικά το πρωί και το μεσημέρι αλλά και το απόγευμα στην επιστροφή» δήλωσε ο κ. Μαλλιάς.

Ένα από τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ είναι το ξήλωμα των ενημερωτικών πινακίδων που υπάρχουν στις στάσεις και αυτό δεν βοηθά τους τουρίστες και βλάπτει γενικότερα τον τόπο μας. Επίσης υπάρχει το θέμα της γλώσσας καθώς οι τουρίστες από τα ανατολικά κράτη δεν γνωρίζουν πολύ καλά αγγλικά ενώ στο νησί μας δεν ομιλούν τις γλώσσες τους. Πολλοί από αυτούς πηγαίνουν στο ΚΤΕΛ και ζητούν αναλυτικά πληροφορίες για τα δρομολόγια.

 

Τα υπεραστικά

Αναφερόμενος στην κίνηση που υπάρχει με τα υπεραστικά λεωφορεία ο κ. Μαλλιάς έκανε γνωστό ότι τον Ιούνιο υπήρξε μείωση της τάξεως του 8%. Σε αυτή την περίπτωση έπαιξε ρόλο η οικονομική κατάσταση αλλά και οι ημερομηνίες που έκλεισαν τα σχολεία.

«Ο ελληνικός τουρισμός φθίνει κάθε χρόνο και δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά πράγματα, αν και είμαστε φθηνός προορισμός» κατέληξε ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ.

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *