Ελλάδα

Αυξήσεις τιμολογίων και έκδοση των λογαριασμών ΔΕΗ κάθε μήνα, θέλει η τρόικα

Την ιδιωτικοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ, την αύξηση των τιμολογίων, την έκδοση μηνιαίων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τους καταναλωτές αλλά και την πραγματοποίηση μίας συγκριτικής μελέτης για τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης ζητά η Τρόικα, ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος την μεταφορά, εντός του μήνα, του πλειοψηφικού πακέτου του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) στο Ταμείο Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προκειμένου στη συνέχεια να περάσει σε ιδιώτες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”, για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, η Τρόικα ζητά την έκδοσή τους σε μηνιαία βάση ή τουλάχιστον να πληρώνουν οι καταναλωτές την προκαταβολή κάθε μήνα και να εξοφλούν το λογαριασμό κάθε δίμηνο.

Παράλληλα η Τρόικα επανέρχεται και ζητάει σταδιακή κατάργηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Στο πλαίσιο αυτό απαιτεί την έκδοση υπουργικής απόφασης μέσα στο Νοέμβριο του 2012 για τις αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2013.

Για το πρώην τέλος ΑΠΕ, που επιβαρύνει τους λογαριασμούς ώστε να επιδοτείται η παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι εκπρόσωποι των δανειστών ζητούν την αναπροσαρμογή του ανά εξάμηνο. Η κυβέρνηση, καλείται ακόμη, να παρουσιάσει μέσα στον επόμενο μήνα, συγκριτική μελέτη, με τις αμοιβές των υπαλλήλων της ΔΕΗ, σε σχέση με αντίστοιχες ευρωπαϊκές εταιρείες.

Σε ό,τι αφορά τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, η ομάδα Τόμσεν υποχρεώνει την κυβέρνηση να προετοιμάσει την πώλησή τους μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *