Ζάκυνθος

Αυξάνεται σταθερά η ζήτηση μετά τις εκλογές

Μικρότερη από του Μαΐου ήταν η μείωση που καταγράφηκε τον Ιούνιο μήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ζακύνθου και ίσως αυτό είναι ένα σημάδι βελτίωσης του κλίματος για το υπόλοιπο του καλοκαιριού.

Τα στοιχεία αναφέρουν ότι η μείωση τον Ιούνιο ήταν -1.5% ενώ το Μάϊο είχαμε -19%.

Όμως οι πληροφορίες από το χώρο του τουρισμού δημιουργούν ένα κλίμα αισιοδοξίας καθώς μετά τις εκλογές και την συγκρότηση κυβέρνησης υπάρχουν αυξανόμενες κρατήσεις.

Την εικόνα αυτή μας μεταφέρουν τουριστικοί πράκτορες που εκτιμούν πως αν δεν προκύψουν απρόσμενα γεγονότα στην Ευρώπη και στη Μεσόγειο, ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα κινηθούν θετικά.

Ωστόσο εκείνο που καταγράφεται στα αρνητικά είναι η χρεωκοπία που ανακοίνωσε χθες μία πολωνική εταιρεία η οποία διακινούσε τουρίστες και στη Ζάκυνθο.

Πρόκειται για την εταιρεία Skyclub που για φέτος είχε προγραμματίσει την άφιξη 3.500 τουριστών στο νησί μας. Το πλήγμα αυτό έρχσεται να προστεθεί σε όλα τα υπόλοιπα που αφορούν ταξιδιωτικά γραφεία και εταιρείες που έκλεισαν σε μια νύχτα αφήνοντας χρέη και τους τουρίστες στο δρόμο.

Η Skyclub είχε ήδη μεταφέρει κάποιους τουρίστες στο νησί μας αλλά όχι το μεγάλο όγκο που αναμενόταν τους τρεις επόμενους μήνες.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *