Ζάκυνθος

Ασφαλή τα νερά και σε Λαγανά, Τσιλιβή σύμφωνα με το Υγειονομικό

Χωρίς κανένα φόβο μπορούν να χαίρονται τις παραλίες  του νησιού μας ντόπιοι και επισκέπτες, αφού το δεύτερο στάδιο του ελέγχου στο θαλασσινό νερό, επιβεβαίωσε πως τα νερά είναι καθαρά στις πολυσύχναστες ακτές της Ζακύνθου.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που έγινε από τις ακτές του Βασιλικού μέχρι το Κρυονέρι και πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα δείγματα που ελήφθησαν και στις υπόλοιπες ακτές του νησιού, στον Κόλπο του Λαγανά αλλά και στο Τσιλιβή.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας Νίκος Μουγκοπέτρος, ανέφερε πως οι δειγματοληψίες των θαλάσσιων περιοχών γίνονται κάθε χρόνο, προκειμένου να εκδοθεί απόφαση από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου για την καταλληλότητα των ακτών.

«Φέτος δε διαπιστώθηκαν προβλήματα και η κολύμβηση απαγορεύεται μόνο μέσα στα λιμάνια και μόνιμα αγκυροβόλια, καθώς και στην έξοδο του Αγίου Χαραλάμπη στα 200 μέτρα εκατέρωθεν» ανέφερε ο κ. Μουγκοπέτρος.

Κάνοντας ειδική αναφορά στη θαλάσσια περιοχή πίσω από το κτήριο του ΟΤΕ, όπου τα προηγούμενα χρόνια υπήρξαν μέτρα για την απαγόρευση της κολύμβησης, ο Επόπτης Δημόσιας Υγείας ανέφερε πως ήταν αρνητικές ως προς την ύπαρξη επικίνδυνων μικροοργανισμών και οι δύο δειγματοληψίες που έγιναν.

Ο κ. Μουγκοπετρος δήλωσε πάντως πως το  επόμενο διάστημα θα γίνει νέα δειγματοληψία στην περιοχή, λόγω του ιστορικού.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *