Ζάκυνθος

Αρχίζει το Ζακυνθινό Καρναβάλι – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Όταν η παράδοση, η τέχνη και η δημιουργία ανταμώνουν με το κέφι, τη φαντασία και τη διασκέδαση αυτό το οποίο προκύπτει, είναι το ζακυνθινό καρναβάλι. Φέτος ξεκινάμε, πολύ νωρίς, από τις 24 Φεβρουαρίου και για ένα σχεδόν μήνα μέχρι τις 17 Μαρτίου το νησί θα ζει στους ρυθμούς του καρναβαλιού.

Στις 24 Φεβρουαρίου μια μεγάλη ποδηλατάδα θα διασχίσει τους δρόμους της πόλης, θα φτάσει μέχρι το Μουζάκι και θα επιστρέψει στην πόλη.

Στις 2 και 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στη Ζάκυνθο με το Πλήρωμα 94 σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ζακύνθου.

Στις 6 Μαρτίου θα παραδοθεί στα παιδιά το καρναβαλικό χωριό στην πλατεία Σολωμού.

Στις 7 Μαρτίου (Τσικνοπέμπτη) ανθοπωλεία της Ζακύνθου στολίζουν το «Φιόρο του Λεβάντε», δημιουργώντας ένα άνθινο άρμα. Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί η είσοδος του Βασιλιά Καρνάβαλου συνοδευόμενη από άρματα, γαϊτανάκια, άμαξες, αρλεκίνους κ.α.

Στις 10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση του Πίκολο με πολλές εκπλήξεις και τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας του Πατρινού Καρναβαλιού των παιδιών.

Στις 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το δρώμενο του Βενετσιάνικου Γάμου.

Στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση του ζακυνθινού καρναβαλιού, το οποίο θα λήξει με το Πόβερο Καρναβάλι στις 19.30 μμ.

 

Βέβαια οι δράσεις δεν είναι μόνο αυτές. Υπάρχουν και άλλες, μεγάλες και μικρές, σε διάφορα σημεία του νησιού μας όπως ομιλίες, μπαγόρδες και φιέστες. Το πλήρες πρόγραμμα θα δοθεί στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου. Το σημαντικότερο όμως είναι η συμμετοχή όλων μας, μικρών και μεγάλων στις διάφορες δράσεις με εφόδια, το κέφι και την καρναβαλική διάθεση.

 

ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ  2013 – ΖΗΣΕ ΤΟ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *