Ζάκυνθος

Αρχές Ιουνίου η Biennale Ρώσων και Ζακυνθινών καλλιτεχνών στη Ζάκυνθο

Η πρώτη συνάντηση για την διοργάνωση της καλλιτεχνικής Biennale που θα πραγματοποιηθεί στη Ζάκυνθο αυτό το Καλοκαίρι, πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι στο δημοτικό κατάστημα του Παντοκράτορα.

Θυμίζουμε πως πρόκειται για μια συνεργασία του Δήμου, με το Ίδρυμα Τέχνης στην Μόσχα και στα πλαίσια της διοργάνωσης αυτής , ρώσοι καλλιτέχνες θα επισκεφτούν το νησί μας και θα δημιουργήσουν έργα τέχνης με έμπνευση τα τοπία της Ζακύνθου.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι στον Παντοκράτορα, θα συναντηθούν τα μέλη της οργανωτικής ομάδας που έχει συσταθεί στη Ζάκυνθο για τη διοργάνωση της Biennale και περιλαμβάνει εκπροσώπους τουριστικών επιχειρήσεων και φορέων, τοπικών Μ.Μ.Ε, καλλιτέχνες και εκπαιδευτικούς.

Η οργανωτική αυτή ομάδα θα πρέπει να καθορίσει τις λεπτομέρειες για την φιλοξενία των ρώσων καλλιτεχνών, την περιήγησή τους σε διάφορες περιοχές της Ζακύνθου από τις οποίες θα αντλήσουν έμπνευση αλλά και για την διοργάνωση μιας σειράς εκδηλώσεων για την έναρξη της Biennale, η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές Ιουνίου.

Να σημειωθεί πως συζητήσεις για τη διοργάνωση της Biennale έγιναν και κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Μόσχα και στην οποία παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαγανά και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Π. Κoλύρης .

Ο κ. Κολύρης, μιλώντας πρόσφατα στον –Ε-, συνέδεσε άμεσε αυτή την πρωτοβουλία με την προσέλκυση Ρώσων τουριστών στο νησί μας, υπογραμμίζοντας πως η Ζάκυνθος πληροί όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα έπρεπε για την φιλοξενία Ρώσων ταξιδιωτών.

«Στη Ζάκυνθο θα φιλοξενηθούν δέκα Ρώσοι ζωγράφοι, που θα συνεργαστούν με Ζακυνθινούς καλλιτέχνες. Στόχος είναι να γίνει μια μεγάλη έκθεση όπου αυτά τα έργα θα εκτεθούν ενώ στη συνέχεια θα δωριθούν στο Δήμο και θα αποτελέσουν την «μαγιά» για την δημοτική πινακοθήκη σύγχρονης τέχνης. Στόχος είναι η διοργάνωση μιας διεθνούς Biennale, η οποία θα πραγματοποιείται στις αρχές του Καλοκαιριού και θα προσελκύει κόσμο στο νησί μας αυτή την περίοδο» τόνισε ο κ. Κολύρης μιλώντας στον –Ε-΄

 

Επαφές με την Aegean για πτήσεις χαμηλού κόστους από την Ρωσία στα Ιόνια

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Π. Κολύρης σύντομα θα προχωρήσει σε επαφές με την αεροπορική εταιρεία Aegean, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από την Ρωσία στα νησιά του Αιγαίου. Στόχος είναι να προσελκυσθεί το ενδιαφέρον της αεροπορικής εταιρείας και για πτήσεις στα Ιόνια νησιά και κυρίως στη Ζάκυνθο.

«Η Ρωσία είναι μια μεγάλη αγορά, από την οποία μπορούμε να αντλήσουμε τουρίστες. Πλέον οι λεγόμενοι «Νεορώσοι», που είναι οι οικονομικά εύρωστοι, μπορούν να διαθέσουν πολλά χρήματα για τις διακοπές τους και ένα μέρος της υποδομής εδώ στη Ζάκυνθο μπορεί να τους εξυπηρετήσει. Υπάρχουν όμως και οι τουρίστες με μικρότερα εισοδήματα, που επίσης μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε» ανέφερε ο κ. Κολύρης, τονίζοντας πως η ζήτηση για τη Ζάκυνθο από την Ρωσία είναι ισχυρή, ακόμη και αν δεν έχουμε φτάσει στα επίπεδα της Σαντορίνης ή της Μυκόνου».

«Αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει να την αξιοποιήσουμε για το μέλλον» σχολίασε χαρακτηριστικά, κάνοντας γνωστό πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν επαφές με τα γραφεία μεγάλων ρωσικών αεροπορικών εταιρειών, με έδρα την Αθήνα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *