Ζάκυνθος

Από 30 έως 60 € το μέτρο οι αντικειμενικές αξίες οικοπέδων

Νέα δεδομένα σε ότι αφορά την κτηματαγορά αλλά και την φορολόγηση των ακινήτων φέρνουν οι νέες αντικειμενικές αξίες που αποφασίστηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών και δόθηκαν τα τελευταία 24ωρα στη δημοσιότητα.

Σε ότι αφορά τη Ζάκυνθο, οι υψηλότερες αντικειμενικές αξίες αφορούν τα όρια του Δήμου Ζακυνθίων αλλά και την περιοχή του Λαγανά, ενώ ακολουθεί η Δημοτική Ενότητα Αρκαδίων, Ελατίων και τέλος η δημοτική ενότητα Αρτεμισίων.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως οι  νέες αυτές αντικειμενικές αξίες, θα αποτελέσουν τη βάση για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων που θα ισχύσει το 2014 και ενδέχεται  να ληφθούν υπόψη για την επιβολή του νέου «χαρατσιού» του 2013 για τα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα που θα εισπραχθεί μέσω της ΔΕΗ.

Δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου, αναφέρουν πως το οικονομικό επιτελείο, αποφάσισε να ενεργοποιήσει σχέδιο-εξπρές για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων μετά την απαίτηση της τρόικα για εξίσωση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση του αρμόδιου υφυπουργού οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη που δόθηκε στη δημοσιότητα  καθορίζονται οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας μεταξύ αυτών και η Ζάκυνθος όπου ισχύουν τα εξής: .

Για τη Δημοτική Ενότητα  Αλυκών 40,00 €

Για τη Δημοτική Ενότητα  Ζακύνθου Αρκαδίων 45,00 €

Για τη Δημοτική Ενότητα  Αρτεμισίων 30,00 €

Για τη Δημοτική Ενότητα Ελατίων 35,00 €

Για τη Δημοτική Ενότητα  Ζακυνθίων 60,00 €

Για τη Δημοτική Ενότητα  Λαγανά 60,00 €

 

Η ανακοίνωση των αντικειμενικών αξιών έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, κυρίως για ανισότητες που φαίνεται να ισχύουν σε περιοχές που παραδοσιακά διαμένουν πολίτες με υψηλό εισόδημα σε σχέση με περιοχές όπου τα τελευταία χρόνια υπάρχει οικοδομική ανάπτυξη.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *