Ζάκυνθος

Από το 2021 αναμένεται η αύξηση των slots στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Πρόοδος, αν και μικρή, σημειώνεται στις διαδικασίες που αφορούν την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου ραντάρ στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, αν και δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο να γίνει η νέα προμήθεια άμεσα και να …προλάβουμε την φετινή τουριστική περίοδο που πολύ σύντομα ξεκινά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Fraport που όπως είναι γνωστό έχει αναλάβει την ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών έχει ήδη λάβει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξοπλισμού αυτού από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και πλέον αναμένεται η επικαιροποίηση τους από την Πολεμική Αεροπορία προκειμένου να ξεκινήσει ο διαγωνισμός της προμήθειας. Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν ήδη ξεκινήσει διαδικασίες για προετοιμασία διαγωνιστικης διαδικασίας, η οποία θα χρειαστεί περίπου 4 μήνες για να ολοκληρωθεί.

Το ζήτημα του απαρχαιωμένου ραντάρ στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, που δεν επιτρέπει την παραχώρηση περισσότερων slot σε τουρ οπερέϊτορ και αεροπορικές εταιρείες έχει επανειλημμένως αναδειχθεί από τους τουριστικούς φορείς του νησιού, που επιμένουν ότι η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη από τις 3 πτήσεις ανά ώρα ειδικά τα τελευταία χρόνια που παρατηρήθηκε μια κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης για τα Ιόνια Νησιά.

Θυμίζουμε πως το κόστος της προμήθειας αυτού του εξοπλισμού δεν αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο αλλά η Fraport καθώς όπως αναφέρεται στη σύμβαση παραχώρησης: «Η προμήθεια και το κόστος των συστημάτων σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές και τις απαιτήσεις λειτουργίας που θα εκδοθούν από την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ)/, καθώς και η παροχή αρχικής εκπαίδευσης του προσωπικού που θα απαιτηθεί για την λειτουργία και χρήση αυτών, έως πενήντα (50) άτομα το μέγιστο, θα καλυφθεί από τον Παραχωρησιούχο». Δηλαδή τη Fraport Greece. Στη σύμβαση διευκρινίζεται, ταυτόχρονα, πως αφού τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα συστήματα, η Πολεμική Αεροπορία «θα τα παραλάβει και θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία και τη συντήρησή τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *