Ζάκυνθος

Από το Μπάρι οι πρώτοι Ιταλοί τουρίστες

Οι πρώτοι ιταλοί τουρίστες έφθασαν χθες το μεσημέρι στο νησί μας με το πλοίο Εurorean express που έφυγε από το Μπάρι γεμάτο επιβάτες. Η Ζάκυνθος ήταν ο τελευταίος του σταθμός και εδώ αποβίβασε 281 τουρίστες που θα κάνουν τις διακοπές τους για μία περίπου εβδομάδα με πρώτη επιλογή τους το Λαγανά.

Το πλοίο, με κυπριακή σημαία, αναμενόταν κατά τη μία το μεσημέρι αλλά έφθασε με λίγη καθυστέρηση στη Ζάκυνθο αφού πρώτα είχε αφήσει επιβάτες στην Κέρκυρα και την Κεφαλονιά.

Το Εurorean express μπήκε στο λιμάνι στις 3.30 το μεσημέρι και έδεσε στο μώλο του Αγίου Νικολάου. Οι επιβάτες που μετέφερε και ήταν νέοι στη  συντριπτική τους πλειοψηφία, είχαν συγκεντρωθεί στην κεντρική πόρτα του καραβιού και τραγουδούσαν δυνατά δίνοντας έναν εύθυμο τόνο στην ημέρα μέσα στο καλοκαιρινό λιοπύρι.

Το πλάτωμα σε κείνο το σημείο του λιμανιού είχε γεμίσει από ΤΑΞΙ που περίμεναν τους τουρίστες για να τους μεταφέρουν στα ξενοδοχεία τους.

Μόλις έπεσε ο καταπέλτης του σκάφους, οι τουρίστες ξεχύθηκαν ενθουσιασμένοι στο δρόμο δείχνοντας τις διαθέσεις τους για διασκέδαση και καλές διακοπές.

Ακολούθησαν τα οχήματα καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που πήραν το ΙΧ τους για οικογενειακές διακοπές.

Οι Ιταλοί κατευθύνθηκαν στο Λαγανά και στο Κερί όπου εκεί θα παραμείνουν για μία τουλάχιστον εβδομάδα.

Το πλοίο Εurorean express αναχώρησε στις 5 το απόγευμα και θα κάνει ξανά δρομολόγιο από το Μπάρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Η άφιξη των ιταλών τουριστών ήταν μια καλή τονωτική ένεση στον τουρισμό παρά το γεγονός ότι πέρυσι υπήρχαν περισσότερες αφίξεις. Ωστόσο τα τελικά στοιχεία θα τα μάθουμε στο τέλος του Αυγούστου για να έχουμε και συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που πήραμε από το Λιμεναρχείο το πλοίο Εurorean express έφερε στο νησί μας  281 επιβάτες, 36 Ι.Χ. αυτοκίνητα, 1 μοτοσικλέτα και 2 τροχόσπιτα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *