Ζάκυνθος

Από το Διοικητήριο μέχρι την πλατεία Σολωμού οι προεκλογικές συγκεντρώσεις

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά και τις δράσεις των συνδυασμών αλλά και των υποψηφίων ενόψει των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και απασχόλησε χθες την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζακυνθίων .

Η σύσκεψη θα έπρεπε να έχει προηγηθεί της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς όμως ο Δήμαρχος απουσιάζει επί μακρόν, το θέμα τέθηκε την Πέμπτη εκτός ημερήσιας διάταξης, χωρίς όμως να καταλήξει σε απόφαση αλλά μάλλον σε αντιπαραθέσεις! Σημειώνεται πως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1166Β/08-04-2019) η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για τους χώρους που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στους Συνδυασμούς για τις Ευρωεκλογές, τις Δημοτικές, Κοινοτικές και Περιφερειακές Εκλογές του Μαΐου 2019.

1) Οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων (ή των Συνασπισμών συνεργαζόμενων Κομμάτων) που μετέχουν στις Ευρωεκλογές, οι Επικεφαλής των Συνδυασμών υποψήφιοι Δήμαρχοι ή υποψήφιοι Περιφερειάρχες ή οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών τους, οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών των Κοινοτικών Εκλογών και μεμονωμένοι υποψήφιοι των Κοινοτικών Εκλογών, συνέρχονται σε κοινή σύσκεψη, με πρόσκληση του Δημάρχου, με σκοπό την κατανομή των χώρων και τον καθορισμό του τρόπου χρήσης αυτών, αμέσως με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ήτοι:

(α) για τις Ευρωεκλογές, με την προκήρυξή τους (παρ.3 αρ.1 ν. 4255/2014)

(β) για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές κατά την παρ.4 αρ.9 και παρ.6 αρ.114 του ν.3852/2010, ως ισχύουν (“Με την επιφύλαξη ειδικότερων ρυθμίσεων, η προεκλογική περίοδος αρχίζει 2 μήνες πριν την ημερομηνία των εκλογών”).

2) Σε περίπτωση που οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ, υπογράφεται Πρακτικό που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ για το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο συγκαλείται αμέσως, με μοναδικό θέμα τη διάθεση των δημοτικών χώρων στα Κόμματα ή στους Συνασπισμούς συνεργαζόμενων Κομμάτων, στους Συνδυασμούς των Δημοτικών, Κοινοτικών και Περιφερειακών εκλογών και στους μεμονωμένους υποψήφιους των Κοινοτικών Εκλογών, για την προεκλογική προβολή τους.

3) Αν στη σύσκεψη αυτή που θα προκαλέσει ο Δήμος ΔΕΝ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ Ή ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ τα Πολιτικά Κόμματα ή οι Συνασπισμοί συνεργαζόμενων Κομμάτων που μετέχουν στις Ευρωεκλογές, οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών των υποψηφίων για τις Κοινοτικές, Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, το Δημοτικό Συμβούλιο υποχρεούται να καθορίσει και διαθέσει από μόνο του τους χώρους αναλογικά και επί ίσοις όροις. Οι χώροι θα αφορούν τόσο τις αφίσες και το υλικό, όσο και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις αλλά το θέμα ήλθε προς συζήτηση, χωρίς να έχει προηγηθεί σύσκεψη των συνδυασμών. Η πρόταση που τέθηκε είναι ο διαθέσιμος χώρος να απλώνεται από το κτήριο του ΟΤΕ μέχρι και το Διοικητήριο, συμπεριλαμβανόμενης και της πλατείας Δημοκρατίας, ωστόσο κατατέθηκε και η πρόταση η δραστηριότητα να γίνεται μπροστά από τα προεκλογικά κέντρα των συνδυασμών.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *