Κοινωνία

Από το Δημοτικό Συμβούλιο οι αποφάσεις για την Ταβουλάρη

Με φόντο τον … “Κλεισθένη” οι αποφάσεις

Οξύτατες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες δημιουργήθηκαν για ακόμη μια φορά κατά τη διάρκεια της τελευταίας θυελλώδους συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίων Ζακυνθίων, με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε ο συνδυασμός της μείζονος αντιπολίτευσης «Μαζί Αλλάζουμε τη Ζάκυνθο» σε σχέση με το έργο της ανάπλασης της οδού Ταβουλάρη.

Η πρόταση, η οποία τελικά υπερψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο ζητούσε να αφαιρεθεί από την Οικονομική Επιτροπή η αρμοδιότητα απόφασης για το συγκεκριμένο θέμα και να ληφθεί από το Δημοτικό συμβούλιο. Η αντίδραση του Δημάρχου ήταν έντονη με τον κ. Νικήτα Αρετάκη να σημειώνει πως ο Νόμος που προβλέπει τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής για τα έργα δεν μπορεί να αγνοείται και το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητά την αλλαγή του.

Ο Νόμος που επικαλέστηκε ο συνδυασμός του κ. Αρμένη αφορά τις Αρμοδιότητες Οικονομικής Επιτροπής δήμων και το Άρθρο 72 Αρμοδιότητες οικονομικής επιτροπής δήμων.

Το άρθρο που δεν άλλαξε ούτε από τον Κλεισθένη, αλλά ούτε από τις πρόσφατες αλλαγές του Νόμου αναφέρει πως «Το δημοτικό συμβούλιο μπορεί, για θέματα ιδιαίτερα σοβαρά, με ειδική αιτιολογία, και με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του να αποφασίζει ότι θα ασκήσει το ίδιο Αρμοδιότητες των προηγούμενων παραγράφων».

*Περισσότερα στο φύλλο του ΕΡΜΗ

Ermisnewsroom/Μαριλένα Παπαδάτου

Ένα σχόλιο

 1. #_ΟΡΑΤΌΤΗΣ_ΜΗΔΈΝ!!!
  (“Όχι άλλο κάρβουνο”…)
  * Μοιραίο 《αυτογκόλ》, στο Zante, η “ανάπλαση” της οδού Ταβουλάρη…
  #_Λάθος και το παρόν ρεπορτάζ της εφημερίδας.
  Και μόνο η έναρξη των εργασιών ανάπλασης, προϋποθέτει: έργα & μελέτες, πολλών χρόνων και εκτιμούμενου συνολικού κόστους -τουλάχιστον- 5 εκατομμυρίων €, με αγορά κατάλληλων και μεγάλης έκτασης οικοπέδων, τη δημιουργία σε αυτά, επαρκών και σύγχρονων -ελεύθερης στάθμευσης, οργανωμένων και κοστοβόρων- πάρκινγκ, με αύξηση του χρόνου καθυστέρησης από την παρακώλυση των συναλλαγών στην πόλη, των εξυπηρετούμενων στα πάρκιν και με τη δημιουργία παρακαμπτήριων, αναπλήρωσης του ρεύματος εξόδου της πόλης, κ.α.. Και όλα αυτά, από άμεσα καταβαλλόμενες δαπάνες, που πρέπει να εξεύρει και να καταβάλλει -πέραν της συμμετοχής του στο έργο της λεγόμενης “ανάπλασης”- ένας καταχρεοκοπημένος Δήμος. Πρόκειται για το Δήμο της Ζακύνθου, που με την προχθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του, έβαλε ένα τεράστιο και μη διαχειρίσιμο 《ΑΥΤΟΓΚΌΛ》…
  Ευτυχώς, όμως. Όλη η θυελλώδης πράγματι συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου, ήταν άκυρη. Ήταν -όλη- εκτός του ισχύοντος νομικού πλαισίου. Αλλά αποκάλυψε, τόσο την ασχετοσύνη και απειρία μέρους των μελών του νέου μας Δ.Σ., όσο και ιδίως, την αντιδημοκρατική πανουργία των γερόλυκων της διαπλοκής, να υπονομεύσουν τη δημοκρατική νομιμότητα, στη λειτουργία του Δήμου Ζακύνθου, παγιδεύονται το Δημοτικό Συμβούλιο και τους συνδημότες μας, σε αβασάνιστες προχειρότητες έργων, με τη λαϊκίστικη συνδρομή μερίδας επωφελουμένων, επί ζημία των υπολοίπων και σε αντίθεση προς την ορθολογική διαχείριση του Δημόσιου Συμφέροντος και του γενικότερου κοινωνικού οφέλους που συνεπάγεται η προϋπόθεση της επίκαιρης κυκλοφοριακής μελέτης, που αφορά στη βασικότερη οδό ΕΞΌΔΟΥ της Πόλης της Ζακύνθου…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *