Ζάκυνθος

Από τις 23 Ιανουαρίου θα κόβεται το νερό σε όσους δεν πληρώνουν και θα βεβαιώνονται τα χρέη στην Εφορία!

Μέχρι και τις 23 Ιανουαρίου έχουν προθεσμία οι δημότες που έχουν οφειλές προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ζακυνθίων να προχωρήσουν στην οριστική αποπληρωμή τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επωμιστούν τις συνέπειες που προβλέπει ο Νόμος και αυτές αφορούν τη διακοπή της σύνδεσης με αφαίρεση των υδρομετρητών αλλά και βεβαίωση των οφειλών τους προς την Εφορία.

Στα χέρια του Προέδρου της ΔΕΥΑΖ, Ακη Κοντονή, βρίσκεται μια αναλυτική κατάσταση η οποία περιλαμβάνει τα ονόματα και  τα ΑΦΜ των επιχειρήσεων κατά κύριο λόγο που λειτουργούν στη Ζάκυνθο αλλά και των προσώπων που  έχουν συσσωρεύσει οφειλές προς την Επιχείρηση,  οι οποίες  ξεπερνούν τις 3.000 Ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν τα ποσά των 15 ή 20.000 Ευρώ.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος μιλώντας στον –Ε-, οι οφειλές αυτές έχουν συσσωρευτεί εδώ και αρκετά χρόνια και σίγουρα πριν η πλειοψηφία των επιχειρήσεων αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης.

Αυτό σημαίνει πως τα χρέη αυτά δημιουργήθηκαν την στιγμή που πολλές από τις επιχειρήσεις είχαν την οικονομική δυνατότητα για να πληρώσουν τις οφειλές τους.
Σημειώνεται πως μέχρι και τα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη, η διοίκηση της ΔΕΥΑΖ είχε δώσει προθεσμία στους οφειλέτες να ρυθμίσουν τα χρέη τους σε δόσεις και να κάνουν διακανονισμό, ωστόσο η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη.

«Πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κανέναν νέο διακανονισμό. Μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, οι πολίτες θα πρέπει να κάνουν την ολική αποπληρωμή των οφειλών τους, καθώς θα ακολουθήσουν οι νόμιμες ενέργειες που αφορούν τη διακοπή παροχής και τη βεβαίωση οφειλών στο Δημόσιο Ταμείο. Οι ενέργειες αυτές προβλέπονται από το Νόμο, καθώς σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε να παραπεμφθούμε για παράβαση καθήκοντος» σχολίασε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ Δ. Κοντονής στον -Ε-. υπογραμμίζοντας πως οι οφειλές δεν έχουν δημιουργηθεί πρόσφατα, αλλά τα τελευταία χρόνια.

«Οι οφειλές αυτές δεν παραγράφονται αφού η Υπηρεσία διατηρεί διπλογραφικό σύστημα. Τώρα θα πρέπει να γίνει πλήρης εξόφληση για να μη διακοπεί η σύνδεση και να μη βεβαιωθούν οφειλές» τόνισε ακόμη.

Οφειλές πάνω από 3.000 ευρώ καταγράφονται   από   193 υδρόμετρα

Οφειλές μεγαλύτερες των 3.000 Ευρώ έχουν καταγραφεί σε 193 χρήστες του δικτύου. Το συνολικό ποσό της οφειλές ανέρχεται στο 1.119.000 Ευρώ.

«Φανταστείτε ως για μόνο 193 περιπτώσεις η οφειλή είναι τόσο μεγάλη. Σύντομα θα συντάξουμε καταστάσεις για οφειλές μεγαλύτερες των 2.000 Ευρώ και ακολούθως για οφειλές μεγαλύτερες των 1.000 Ευρώ» τόνισε ο κ. Κοντονής και συμπλήρωσε πως μεταξύ των οφειλετών υπάρχουν και δημόσιοι φορείς.

«Νηπιαγωγεία, σχολεία, το εθνικό στάδιο αλλά και άλλοι δημόσιοι φορείς παίρνουν νερό δωρεάν. Λαμβάνουν όμως επιχορηγήσεις από το Κράτος! Εμείς πως θα λειτουργήσουμε από την στιγμή που δεν λαμβάνουμε καμία επιχορήγηση;» αναρωτήθηκε.

Της Μαριλένας Παπαδάτου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *