Από το ορεινό τμήμα και τις Βολίμες ξεκίνησαν οι περιπολίες των μεικτών κλιμακίων Πυροσβεστικής και Αστυνομίας που στόχο έχουν να ελέγξουν για την αποτροπή των δασικών πυρκαγιών.
Για το θέμα αυτό ενημέρωσαν μετά από συνεργασία που είχαν ο Αστυνομικός Διευθυντής και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ζήτησαν να υπάρξει βοήθεια από τους κατοίκους όλου του νησιού ώστε οι πυρκαγιές και οι καταστροφές που προκαλούν να ελαχιστοποιηθούν.
Πρόκειται για μια απόφαση που ελήφθη προσφάτως και έγινε σύντομα πράξη καθώς οι δύο εμπλεκόμενες υπηρεσίες γνωρίζουν πόσο μεγάλη ζημιά έχει υποστεί το περιβάλλον της Ζακύνθου από τις πυρκαγιές στα δάση.
Οι περιπολίες συνεχίζονται και ειδικά αυτούς τους δύο ζεστούς μήνες του καλοκαιριού θα γίνονται καθημερινά.
Το όχημα της αστυνομίας θα κινείται σε όλο τον ορεινό όγκο για να εντοπίσει ποιος κινείται ύποπτα στις περιοχές εκείνες που μπορούν να ξεσπάσουν πυρκαγιές.