Ζάκυνθος

Από σήμερα ξεκινούν οι έλεγχοι στις παραλίες του ΕΘΠΖ

 

Από σήμερα ξεκινούν οι έλεγχοι στις παραλίες του ΕΘΠΖ από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, προκειμένου να ελεγχθούν καταγγελίες που έχουν ήδη γίνει ενώ συνεχίζονται οι έλεγχοι για κατάληψη πόστων στις υπόλοιπες παραλίες για τις οποίες έχουν γίνει δημοπρασίες αλλά υπάρχουν πόστα είτε χωρίς άδεια, είτε με περισσότερες ομπρέλες και ξαπλώστρες σε σχέση με αυτές που προβλέπονται στα συμφωνητικά που έχουν υπογράψει.

Η Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Αγγελική Ζουρμπάνου μιλώντας στον Ε- προανήγγειλε ελέγχους χωρίς νέα αναβολή στις παραλίες του ΕΘΠΖ για τις οποίες προέκυψαν τα γνωστά προβλήματα ανεξάρτητα με την έκβαση της δημοπρασίας που είχε προγραμματιστεί για χθες.

Αναφερόμενη στους ελέγχους που έχουν ήδη γίνει από την υπηρεσία, ανέφερε πως έχουν διαπιστωθεί αρκετές παραβάσεις σε ολόκληρο το νησί και όχι μόνο σε κάποιες περιοχές.

«Οι απευθείας παραχωρήσεις για τις παραλίες του ΕΘΠΖ έχουν ολοκληρωθεί και περιμένουμε την ολοκλήρωση και της δημοπρασίας. Δε θα περιμένουμε να υπογραφούν τα μισθωτήρια αλλά θα ξεκινήσουμε ελέγχους άμεσα! Πρόκειται για περιοχές με μεγάλη σημασία και ήδη υπάρχουν πολλές ομπρέλες. Με το που θα μου ανακοινωθούν τα ονόματα των ιδιωτών που κατακύρωσαν τη δημοπρασία θα ξεκινήσουμε ελέγχους ενώ αν για οποιοδήποτε λόγο δεν ολοκληρωθεί δε θα επαναληφθεί μια που έχουμε ήδη φτάσει στο τέλος του Καλοκαιριού!» τόνισε η κ. Ζουρμπάνου.

Για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν την νέα χρονιά προκειμένου να μην επαναληφθούν οι ίδιες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν φέτος στις παραλίες του Πάρκου, η κ. Ζουρμπάνου σημείωσε πως με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα ξεκαθαρίστηκε πως το ΕΘΠΖ δεν έχει αρμοδιότητα για τις δημοπρασίες.

«Δεν ξέρουμε αν θα αλλάξει κάτι μέσα στο Χειμώνα αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αλλάξει ο Νόμος. Πάντα θα χρειάζεται προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και Πάρκου την οποία θα πρέπει να ζητήσουμε πιο έγκαιρα» τόνισε.

Τέλος, ανέφερε πως φέτος διαπιστώνεται ανάλογος αριθμός παραβάσεων σε σχέση με τον περσινό για παράνομα πόστα, αλλά πολύ μεγαλύτερος αριθμός παραβάσεων που αφορούν επιπλέον ξαπλώστρες και ομπρέλες σε νόμιμα πόστα, γεγονός που εξηγείται από την μεγάλη αύξηση των τουριστών.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *