Ζάκυνθος

Από σήμερα ξανά η μεγάλη δίκη στο Εφετείο Πατρών

Με την κατάθεση δύο στελεχών του τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Πατρών, η πολύκροτη δίκη για την απόπειρα εμπρησμού του ΞΕΝΙΑ τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη του 2007.

Η υπόθεση έχει αρχίσει να προκαλεί πανελλήνιο ενδιαφέρον μετά την ανεύρεση του θαμμένου αρχείου με τα έγγραφα της οικονομικής υπηρεσίας.

Για το τελευταίο ζήτημα η Εισαγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην ταμία του Δήμου και ήδη άρχισαν οι πρώτες κλήσεις για καταθέσεις πάνω στο ζήτημα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι για την απώλεια των βιβλίων της οικονομικής υπηρεσίας δεν είχαν δοθεί πειστικές εξηγήσεις, κατά την κατάθεση των υπευθύνων του Δήμου στην προανακριτική διαδικασία που ξεκίνησε για το σκοπό αυτό το 2009, μετά την αδυναμία των επιθεωρητών να πραγματοποιήσουν οικονομικό έλεγχο στα πεπραγμένα της επίμαχης περιόδου που υπήρξε η απόπειρα εμπρησμού στο κτίριο του πρώην ΞΕΝΙΑ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία που ξεκινά πάλι σήμερα, αναμένεται να καταθέσουν περίπου 20 μάρτυρες κατηγορίας και 10 μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ο νέος μάρτυρας – κλειδί που προέκυψε μετά την προσκόμιση του επίμαχου αρχείου της οικονομικής υπηρεσίας στην δ/νση Εσωτερικών  Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, αναμένεται να καταθέσει τελευταίος στη σειρά των μαρτύρων κατηγορίας.

Εκ των πραγμάτων η υπόθεση αναμένεται να κινηθεί σε βάθος χρόνο και η ολοκλήρωσή της πιθανολογείται να γίνει προς το καλοκαίρι.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *